Speciel vogn kan køre på skinner
Svenske Metsjö går ind på markedet for vogne til skinnekørsel med MetaMid Rail.

Lad det bare være sagt med det samme. Metsjös nye vogn er ikke en model, som kommer til at gå som varmt brød i dansk landbrug. Den er nemlig udviklet til også at kunne køre på jernbaneskinner.

Vognen har en nyttelast på 11,15 ton med en tilladt totalvægt på 14 ton. Ladet er 4,15 meter langt, og tipper op til 55 grader, oplyser Metsjö.

Vognen kan naturligvis også køre på mere traditionelle underlag. Ved normal kørsel har vognen en bogie-aksel med gummidæk, og når den skal bruges på skinner, sænkes et sæt jernhjul, mens bogie-aksle samtidig hæves.

Som noget specielt har vognen et hydraulisk svingbart træk. Det kan bruges til at svinge vognen ud til begge sidder, når den står på skinnerne.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.