Sprøjten, hele verden taler om, har fået en dansk agent

Meget, meget præcis sprøjte bliver lanceret op til Agromek på det danske marked.

God mandag morgen,

Så er der snart kun en uge til kampstart i Herning.

Det er selvfølgelig Agromek, jeg snakker om. Dermed vrimler det også med Agromek-nyheder.

Den seneste i rækken, som nu kvalificerer sig til et #agromek på Twitter(hvis altså Tesla-mandens So-Me-kanal eksisterer frem til Agromek….) , er den schweiziske sprøjte Ecorobotix. Den opmærksomme læser vil lige notere sig, at det er sprøjten med ultrapræcision, som blev hypet en hel del på Sima i Paris.

Læs mere om det danske link lige om lidt.

Først skal vi lige have en aktuel historie her på en morgen, hvor man kun kan håbe, at alle har fået vinterdækkene på – årets første sne har nemlig også sænket sig ned over matriklen.

Hæve-sænkbar Fendt på Agromek

Agromek bliver også stedet, hvor man kan se en usædvanlig teleskoplæsser på dansk grund. TBS Maskinpower tager nemlig Fendts Cargo T955 med. Hvis man ikke lige kender navnet, så er det en maskine, som har den særlige feature, at kabinen også kan bevæge sig, hvilket giver et særligt overblik, når kabinen også lige løfter sig et par meter. Jeg viser lige en lille optagelse af grejet fra et møde med maskinen i Tyskland for noget tid siden:

 

 

 

Se mere her:

Første dansker har fået Fendts usædvanlige teleskoplæsser

Ag Precision skal importere særlig sprøjte

For nylig på Sima i Paris var sprøjten fra Ecorobitix en af de mest omtalte nyheder, når vi hørte, hvad folk blandt de internationale medier var i gang med at skrive om.

Den schweiziske sprøjte har sit udgangspunkt fra robotprojekt, men for kort tid siden droppede man tanken om, at det skulle være en robot, der skulle køre rundt og sprøjte og satte i stedet teknologien på et redskab, som kunne sidde i trepunktsliften.  


Pressefotos

 

Det er nu blevet til Ecorobotix Ara, som er en seks meter liftophængt sprøjte, som kan spotsprøjte ned i seks gange seks cm store (eller rettere sagt små) felter og lynhurtigt se, om der omkring i en kulturplante er ukrudt, som den bør tage under kærlig behandling.

Ecorobotics var et af få produkter, som fik den ypperste nyhedspris på Sima-messen i Paris. Da LandbrugsAvisen talte med det schweiziske firma, blev det fortalt, at man så interesseret på det danske marked og aktuelt førte en dialog med en mulig dansk samarbejdspartner.

I dag kan vi så afsløre, at det er Ag Leader-importøren og præcisionsspecialisten AG Precision.

- Vi har købt en maskine hjem til levering 12. marts, og kommer til at vise en film med den på Agromek, fortæller Kristian Møller fra Ag Precision.

Det schweiziske firma har netop solgt en del maskiner til Frankrig, og derfor er det ikke lige så nemt at få leveret en maskine til Danmark, oplyser Ag Precision.

Det forventes, at sprøjten i første omgang bliver castet til at køre i særlige højværdi-afgrøder, hvor man kan se en særlig værdi i at nedbringe forbruget af kemi med mellem 80 til 90 procent.

Vi lavede selv en guldpris fra EuroTier

Min kollega Claus Solhøj var forleden i Tyskland og se nærmere på husdyrmessen EuroTier, hvor der også kan sparkes dæk og ses maskiner – om end i et noget andet omfang naturligvis end på Agritechnica eller andre ”rigtige” maskinmesser. Indtrykket fra Hannover var, at der udstillingsinteressen var blevet mindre – og at de helt store banebrydende nyheder er noget, som lader vente på sig. Stort og spændende teknik var der dog alligevel en del af, bl.a. indenfor fuldfoderblandere, læssemaskiner, vogne, gyllegrej og udstyr til biogas.

Holmer Terra Variant 435

Vi indstiftede vores egen guldpris for største maskine, som ”blev givet” til Holmer, som viste seneste generation af multitrækkeren TerraVariant 435 frem, en lillebror til TerraVariant 585, og som stillede med en sekscylindret 10,7 liter stor motor fra Mercedes-Benz med 435 hk med maksimalt moment på 2.100 Nm allerede ved 1.200 rpm.

Læs og se mere her:

Se guldprisen for største maskine i Hannover - og en smart belgisk detalje

Potent pick-up

Solhøj var ikke den eneste kollega, som var på tur i sidste uge.

Claus Worup var nemlig ude og køre en rå pick-up med Ford på en terrænbane udenfor Barcelona. En kollega fra den store bilbranchen nappede en fed video af Worup under testen – som vi i øvrigt bringer meget mere om i den nye avis på lørdag, hvor vi har ”lejet” en hel 2. sektion med plads til en hulens masse Agromek-nyheder og et eget bilområde, hvor Worup fortæller, hvad man kan få af nyt på bilsiden til gården derhjemme i 2023.  

 

 

Det sker

Mens kollegaerne kører rundt med store maskiner, så tager jeg jeg som forkarl selv lidt mindre hestekræfter i brug.

#Læsernes Traktor tager her til formiddag turen fra SDK's matrikel på Sjælland til Jylland efter, at den har fået lov til at overnatte på pladsen i mange måneder. Egentlig skulle den have fået påmonteret lækkert præcisionsudstyr forleden. Der var dog sket et uheld med køleren, og traktoren viste sig ikke at være helt topklar til Agromek endnu – og derfor har gode venner hos HEG i Aars doneret nye arbejdstimer til at fikse på traktoren her i ugen, inden den selvfølgelig også skal på Agromek i næste uge, hvor den tirsdag får en ny ejer blandt læserne af TraktorTech og af det nyhedsbrev, vi servicerer med LandbrugsAvisen Maskiner.

 

For landets maskinhandlere bliver det også en særlige spændende uge, hvor man både får serveret seneste nyt om branchens udvikling og mødt hinanden på årsmødet fredag i Herning.

John Deeres topledelse skal nok ikke til Herning, men alligevel kan man godt forvente, at verden nok skal høre, hvordan det går i det grønne rige fra hovedkontoret i Moline i forbindelse med et nyt delregnskab og tilhørende kommentarer om situationen i maskinernes verden fra en af de lidt større spillere.

Med andre ord, der bliver nok at lave for dem, som skal have maskiner til #agromek – og alle os der skriver om den store fest i næste uge.

Ha’ en fortrinlig uge. Redaktionschef Christian Juel Jørgensen 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.