Sprøjtespecialist: Flere bruger flydende gødning
Sprøjtespecialisten Brdr. Toft oplever stigende interesse for udstyr til flydende gødning.

Når der skal sås, så skal udstyret i stigende omfang også kunne placere flydende gødning.

Sådan lyder meldingen fra sprøjtespecialisten Brdr. Toft i Sabro, der melder om, at trenden både gælder anlæg monteret på majs- og roesåmaskiner, på forskellige typer såsæt og på kartoffellæggere samt på majsrensere.

Indenfor kartoffelavlen bliver der igen i stigende grad brugt sur gødning. Ifølge salgs- og marketingchef Finn Søndergaard er det vigtigt, at man sammensætter anlægget til opgaven; ”Hvis man vil anvende sur fosforgødning, er det vigtigt, at anlægget er bygget til det, og at man tager de nødvendige forholdsregler”.

”Med det rette komponentvalg oplever vi generelt ikke holdbarhedsproblemer, men man vil kunne opleve, at nogle komponenter har reduceret levetid. Man kan selv påvirke levetiden ved regelmæssigt at gennemskylle anlægget, så komponenter der er i kontakt med gødningen, ikke har en konstant syrepåvirkning. Dvs. minimum en gennemskylning ved arbejdsdagens afslutning, men også gerne ved pauser i løbet af dagen” siger han bl.a. og forklarer, at fronttank-løsningerne derfor som standard har indbygget rentvandstank, så skylning let og hurtig kan gennemføres.

”Vil man have det endnu mere enkelt, kan vi levere en elektrisk omskifterventil, så operationen kan foretages fra førersædet”, tilføjer han.

Stigende grad computerstyret

Brdr. Toft tilbyder både en basisløsning uden kørselsafhængig dosering, der kan bygges op omkring en hydraulisk eller PTO drevet membranpumpe eller en 12 volt pumpe sammen med en ny eller eksisterende tank. I stigende omfang styres doseringen kørselsafhængigt af en computer, evt. via ISObus på traktorens VT terminal.  Der er tillige mulighed for, at doseringen kan styres variabelt via et GPS baseret tildelingskort, og der er også mulighed for at anvende GPS sektionskontrol opdelt i sektioner eller på rækkeniveau.

Gødningsløsningerne er opbygget ud fra standard komponenter fra ”hylden”,  dvs. komponenter anvendt på de to sprøjtemærker virksomheden importerer; Bargam og Knight.

Fronttanke fra 700 til 2.250 liter

Brdr. Toft kan levere tanke i forskellige størrelser til montering på læggeren eller som fronttanke med volumen fra 700 og op til 2.250 liter. En anden mulighed er derudover en todelt tank med 750+1.050 liter opdeling. Den todelte tank er især populær til kartoffellæggere.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.