Stærk motor- og maskingigant kommer igennem coronaår med to-cifret margin

Den japanske maskin- og motorgigant Kubota kunne ikke nå samme salg i 2020, men bundlinjen er slet ikke så skidt, og nu forventer koncernen at være mere end tilbage i 2021.

En sygdom som vi alle sammen lever med lige nu afspejler sig også i maskingiganten Kubotas 2020-regnskab.

Omsætningen faldt med 3,5 procent til et niveau på 17,6 mia. dollar svarende til ca. 108 mia. i danske kroner.

Kubota oplyser, at faldet – naturligvis – skyldes negative effekter af covid-19 på landbrugs- og industrielle maskiner ligesom selskabet også oplevet et fald på salg af produkter til den private sektor som plasticrør fra den alsidige koncern.

Størstedelen af omsætningen hentes udenfor Japan. Alene det nordamerikanske marked tegner sig for en omsætning på plus seks mia. dollar, mens der sælges for over to mia. dollar i Europa.

Det udenlandske salg var også stækket af covid 19 – eks. fordi såkaldte OEM-kunder bestilte færre motorer i Europa.

På bundlinjen var der også en afsmittende effekt fra corona-året. Kubota formåede dog stadigvæk at genere et driftsresultat på 1,7 mia. dollar svarende til ca. 10 mia. kr., og derfor en komfortabel margin på over ti procent.

For 2021 forventes omsætningen at være i så god gænge, at man kan slå både salget i 2020 og 2019 med et anslået niveau på op til 120 mia. kr.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.