Større bliver det ikke - Hardi sætter stort fodaftryk i Hannover
Tag plads i verdens største selvkørende sprøjte, Hardi Rubicon 9000. Større bliver det ikke.

LandbrugsAvisen - Agritechnica.

På Hardis stand på Agritechnica ser de omkringstående trailersprøjter og selvkørende sprøjter underligt små ud i selskab med den monstrøse Hardi Rubicon 9000, verdens største selvkørende sprøjte. Den er med på udstillingen, så Hardi kan vise, hvad man virkelig er i stand til, når det skal være stort og kraftfuldt. Men den ses også som et signal om, hvad Hardi arbejder med af teknologier inden for de selvkørende sprøjter.

Som besøgende har man en chance for selv at bestige den store Rubicon. Prøv det.

»Det er som at sidde oppe på første sal af mit eget hus derhjemme og så tænke, at huset kan køre«, tænkte jeg selv, da jeg prøvede kommandobroen i den store Rubicon, som primært har huseret på de enorme vidder i Australien.

Maskinen rummer 9.000 liter i tanken, og bommene er på op til 48 meter. Storheden, der drives af en Cummins motor med 385 hestekræfter, har individuel luftaffjedring og en frihøjde på 1,85 meter, så der snildt kan parkeres en bil nedenunder. Sporvidden kan reguleres fra tre til fire meter. Uden væsker om bord vejer maskinen 15,7 tons, hvilket ret beset er overraskende lidt i forhold til størrelsen.

På landeven skyder den en fart på 55 km/t, og den australske testpilot, som var til stede på udstillingen, berettede om en maskine, der er effektiv og komfortabel, og som under normale omstændigheder kører med 24-25 km/t under sprøjtearbejdet.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.