Status for den nye Lexion: Der kører hundredvis rundt i verden

Claas åbnede lidt op for poserne omkring introduktionen af den nye generation Lexion på et pressemøde.

Det er virksomhedens ikoniske produkt. En investering og et udviklingsarbejde, der var undervejs i mange år.

Vi taler om Claas Lexion, den store mejetærskerserie fra Claas, der sidste år blev lanceret i en hel ny generation.

På et virtuelt pressemøde gav topledelsen hos den tyske maskinproducent en status på introduktionen af mejetærsker-serien, hvoraf de allerførste maskiner kom ud og køre på danske marker sidste år og endnu flere i år.

På verdensplan er nu et tre-cifret antal ude at køre, oplyste Claas, og kaldte det en ”limited” introduktion.

”Når vi skal introducere et nyt produkt, så skal det ske med kvalitet.  Et nyt produkt skal lanceres på en ordentlig måde. Lexion var limited til et tre-cifret number spredt ud over hele verden, så vi kunne få en god(og varieret) feedback,” lød det fra direktør Christian Radons, ansvarlig for Claas styksalg og service, der oplyste, at Claas sætter mere fart i produktionen til den nye sæson, hvor der vil blive leveret alle de Lexion’er, som markedet efterspørger.   

claas lexion

Ingen corona-dramatik

Claas lukker med udgangen af september deres årsregnskabsperiode. Årsresultatet bliver meldt ud i november, men de første indikationer går på, at corona-krisen trods nedlukninger af nogle af Claas-fabrikkerne i foråret ikke kommer til at ses mærkbart på de økonomiske nøgletal.

”2020 har virkelig været et krævende år for os. Krisen ramte os som mange andre firmaer. Vi måtte virkelig reprioritere vores indsats, men vi klarede det med en stor teamindsats af Claas-folk internt på fabrikkerne og ude i markedet. Overordnet er forventningen ved afslutningen af det her finansielle år, at vi får et meget fint og positivt resultat – også i forhold til sidste år”, siger topchef Thomas Böck uden at kvalificere tallene yderligere.  

Claas omsatte i 2018/19 for 29 mia. kr. og havde en indtjening før skat på ca. en mia. kr.

Når Böck kigger længere frem i krystalkuglen, så gør en fortsat corona-krise og sygdomsbilledet med svinepest i Tyskland det svært at komme med kontante meldinger.

”Covid-krisen er ikke ovre. Vi ved, at vi kan håndtere restriktionerne fint med distance og i forhold til kunderne. Men vi kender ikke effekterne i forhold til markedet og i forhold til eks. bankerne. Vi ser også, at der er kommet sygdomme som afrikansk svinepest frem på nogle markeder, så det er blandet billede, vi ser ind i, og vi skal balancere tingene meget nøje, men vi ser positivt på fremtiden”.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.