Stjernedrys til vestjysk producent

Den vestjyske maskinproducent CMN Maskintec, der ligger på Thyholm, har til dette års Agromek oplevet at blive nyheds bedømt med i alt fem stjerner. 

CMN Maskintec, der i flere år har udviklet og produceret jordbearbejdningsredskaber, og som nok mest kendt for deres Kvik-killer og ukrudts strigle Flex Weeder har nu også satset på at komme ind på markedet for radrensere. 

- Radrensere er som sådan ikke noget nyt for virksomheden. Vi har i flere år bare ikke haft den samme fokus på dette produktsegment, siger Claus Nygaard, CMN i en pressemeddelelse.

Efter henvendelser fra flere kunder har virksomheden nu kastet deres energi i at udvikle mere på deres radrenser, og det har kastet tilsammen fem nyheds stjerner af sig til dette års Agromek 2022. 
2 Stjerner til den nyudviklede C tand.

Claus Nygaard forklarer, at et af de parametere, som kunderne nævnte flere gange, var stabilitet på tænderne. Flere havde oplevet, at tænderne enten ikke ville i jorden, hvis de havde svær og tør jord eller  at tanden slog for meget til siden eksempelvis pga. jordfaste sten og at planter derved blev renset væk. 
Med den nye C tand - som har udløst to stjerner - er dette nu løst ved at den er meget sidestabil, den er justerbar på affjedringen, og som noget unikt er der nu mulighed for blot at flytte en split i tand ophænget for at stille skærvinklen. 

Endelig får virksomheden tre stjerner for nyudviklet dybdestyring af rense skær. 

- Den produktnyhed er fra flere sider blevet kaldet en game changer inden for radrensning, lyder det i pressemeddelelsen.

Agromek beskriver ved nyhedsbedømmelsen, at radrenserens præsion øges markant ved montering af ultralydssensor der løbende justerer skærdybden på sektionsniveau. Automatisk dybde styring af radrensesektioner er noget helt nyt og unikt. Det er almindelig kendt at jo dybere der arbejdes i jorden jo flere ukrutsfrø kan der blive aktiveret, og derfor vil dette system helt sikkert reducere mængden af fremspirede frø. Det vil desuden også mindske vandfordampningen fra  jorden ved at skærene holdes nu kan holdes i en mere præcis øverlig jorddybde. 
Mange har oplevet når de radrenser at skærene varierer i den dybde de radrenser i dette sker ved varierende jordbonitet pga. at dybde hjulet enten synker eller køre oven på jorden. Dette er nu angiveligt løst ved denne nyhed, som virker ved, at der er monteret en ultralyds sensor på hvert af parallelogrammerne, og denne måler afstanden mellem sektionen og jorden for hver 2 cm ved en fremkørselshastighed på 7 km/t. Signalet regulerer nu automatisk, under rensning dybden på hver sektion via en hydraulik cylinder og computeren, der er monteret i traktoren. 
Claus Nygaard har oplevet interesse for nyheden fra flere sider og fortæller, at det som ekstra gevinst, nu giver chauffører mulighed for at regulerer på rensedybden under arbejdet.  

      

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.