Stor efterspørgsel på billige GPS-løsninger

Steer-Guide.dk nærmer sig 100 solgte enheder og er klar med flere nye GPS-løsninger – og et helt usædvanligt blikfang til sommerens dyrskuer og demonstrationer.

Det klæder faktisk den gamle MB Trac 1000 med to GPS-antenner på kabinetaget og en stor touchskærm til autostyring i kabinen.

Det sætter lige prikken over i’et på en nyrenoveret veterantraktor, som dog ikke er mere veteran, end at den stadig bruges til markarbejde. Og nu også messer og demonstrationer.

Men når Jeppe Frølund Jensen sammen med sin onkel har brugt et par år og knap 100.000 kroner på at istandsætte en MB Trac 1000, hænger det først og fremmest sammen med en nærmest nedarvet kærlighed til denne ikoniske traktormodel.

Jeppes bedstefar var i sin tid indehaver af en MB Trac på sit landbrug. Det er dog ikke dette eksemplar, der er renoveret, men en MB Trac 1000, der har trukket hængervogne ved Grundfos, og som kom i familiens eje i midten af 1990erne med blot 3.000 timer på tælleren.

- I sig selv er en ikonisk traktor som en MB Trac et godt blikfang, når vi udstiller på dyrskuet i Roskilde, på Græsland 22, på Landsskuet og på Agromek. Og så er der en god pointe i at vise, at sådan en gammel traktor også kan køre med autostyring, forklarer Jeppe.

En skarp pris

Jeppe er nemlig indehaver af SteerGuide.dk, som sælger RTK-autostyring og RTK-maskinstyring fra FJDynamics samt adgang til et landsdækkende RTK-netværk.

To forhold har ifølge Jeppe det seneste år fået salgstallet til at nærme sig 100 enheder.

For det første en skarp pris, hvor et monteret og kalibreret RTK-anlæg med touchskærm, ratstyring og 24/7-service koster 50.000 kroner inklusiv første års RTK-abonnement.

Det er ifølge Jeppe en pris, som er attraktiv for mange bedrifter op til 200-250 hektar og en maskinpak med både nyere og ældre maskiner. Her mærker man et vist behov for autostyring, men vil også godt investere forsigtigt.

For det andet er udstyret fra FJDynamics meget intuitivt og brugervenligt, og det tiltaler ifølge Jeppe kunder, som ikke tidligere har prøvet autostyring.

SteerGuide forventer i købet af sommeren også at kunne tilbyde redskabsstyring som et tilvalg, som allerede solgte anlæg vil kunne opdateres til. Også til nye ISOBUS-traktorer er der nu en billig løsning, der kan erstatte det udstyr og den skærm, producenten som standard tilbyder at montere.

Faktaboks

FJDynamics

  • FJDynamics er et ungt kinesisk firma med fokus på robotter, auto- og maskinstyring og andre digitale løsninger.
  • Blandt ejerne er droneproducenten DJI, FJDynamics har blandt andet udviklings- og servicecentre i Singapore, USA og Sverige.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.