Stor forhandler af høstmaskiner udnævner ny direktør
Henter direktør fra egne rækker.

Fynske Kragmann, som er en af de største forhandlere af mejetærskere i Danmark, har fået ny direktør. Det er økonomichef Niels Vestergaard, der fremover får til at opgave at stå med det øverste ansvar for den daglige drift hos maskinforretningen med base fra Middelfart på Fyn.

”Jeg forsætter med at lave regnskabet, som jeg hidtil har gjort hos Kragmann, men kommer nu også til at få ansvaret for den daglige drift og ledelsen af personalet”, fortæller 53-årige Niels Vestergaard til LandbrugsAvisen Maskiner.

Hidtil har indehaver Jesper Kragmann også været virksomhedens direktør, men han vil fremover fokusere mere på det salgsmæssige i forretningen. Den nye direktør har de sidste 14 år arbejdet hos Kragmann, så dermed bliver den nye rolle en glidende overgang, fortæller han.

En af hovedprioriteterne for Niels Vestergaard bliver at bevare Kragmanns position som en af hovedspillerne ind for køb og salg af høstmaskiner samtidig med, at New Holland-forhandleren vil have fokus på at øge salget af traktorer.

”Vi har en udfordring med at få solgt traktorer. Traktorsalget på Fyn er næsten ingenting, både for os og andre mærker. Det er den største udfordring. Fynske landmænd slider åbenbart ikke deres traktorer så meget op, som andre landmænd andre steder. Vi kan ikke rigtig se en forklaring. Der er selvfølgelig mange planteavlere, som ikke kører så mange timer. Men vi skal ud og lede efter årsagerne”, siger han.

På høst-siden er han tilfreds med situationen.

”Vi sælger selvfølgelig nye New Holland-mejetærskere, men ellers sælger vi nyere og brugte af stort set alle mærker, og altid frisk på en handel uanset mærket – og har altid 20-30 mejetærskere stående. Det er nok en stor del af vores succes, at vi kan byde ind med mange størrelser og mærker. Folk vil gerne kigge på lidt af hvert”, siger han.

Stolte af resultaterne

På regnskabssiden har Niels Vestergaard og Kragmann igennen en årrække leveret stabile resultater med plus på bundlinjen. Senest blev det til et overskud på knap fire mio. kr.

”Heldigvis. Vi er da enormt stolte over, at vi aldrig har lavet et regnskab med røde tal. Men vi er godt klar over, at vi skal være fremme i skoene hele tiden. Det kan utrolig let blive et negativt resultat, så vi er meget bevidste om, at vi skal gode til vores indkøb og håndværk. Det har meget at gøre med vores indkøb, men også vores værdisætning til vores maskiner på lager, så det kan realisereres, så vi holder skindet på næsen”, siger han.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.