Stor gevinst i sigte hvis du kører brændstofs-smart
I snit kan der spares 7,3 pct., lyder det fra svensk konsulent.

På næste års Borgeby-messe bliver der fløjtet op til duel i brændstofs-smart kørsel under de velkendte maskindemonstrationer på markerne i Skåne.

Og udover at det sikkert bliver underholdende dueller på udendørsmessen i juni, så kan det også blive en øjenåbner i, hvor store gevinster der egentlig ligger og venter ved at tænke over brændstofsforbruget i hverdagen.

Borgeby arrangeres af den svenske landbrugsrådgivningsvirksomhed HIR Skåne. Her er maskinrådgiver Fredrik Hallefält den erfarne rådgiver, når det gælder brændstofs-smart kørsel.

Ifølge Hallefält kunne mange landmænd vinde ved at vende sig af med gamle vaner, hvor de kører med høje omdrejninger.

”Det var måske brændstofsbesparende på 70’ernes traktorer, men det er ikke optimalt i dag,” siger han og fortsætter:

Flest sjællandske marker dyrkes uden brug af plov Mandag 26. august 2019 · 09:57

”Når landmænd vil lære mere om besparende kørsel kan der være flere årsager som miljøhensyn, spare penge på lavere forbrug eller for at de skal lave op til gårdens certificeringskrav. Men uanset årsagen så går forbruget for dem, som lærer sig det, ret ned med 7,3 pct. i snit”, siger han.

I forbindelse med næste års konkurrencer under Borgeby vil det iøvrigt være muligt at høre meget mere om, hvad man kan gøre for at køre så optimalt som muligt.

Borgeby oplyser iøvrigt, at der vil være to identiske baner, hvor landmænd kan dyste ved at køre med rundbaler fra et punkt til et andet med en traktor udrustet med frontlæsser.     

At Borgeby tager netop brændstofsforbrug op er langt fra tilfældigt. Hovedteamet på næste års messe bliver nemlig lønsomt landbrug, hvor der bliver fokus på at foretage de mest lønsomme valg på bedriften. 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.