Stor Jaguar på vej fra Claas
Med 925 heste bliver den kommende Jaguar 990 ny topmodel i Claas’ næste generation finsnittere. Modellen er lanceret i USA og får europæisk premiere på Agritechnica.

Vi nærmer os Agritechnica. Og med den tyske udstilling lige rundt om hjørnet dukker der masser af nyheder op fra nær og fjern. En af nyhederne kommer fra Claas, som i USA har lanceret en ny generation af Jaguar finsnitterne med 462 til 925 hestekræfter.

Lige som den nuværende topmodel, Jaguar 980, kommer det nye flagskib på 925 heste også til at få en V12 motor fra MAN under hjelmen. Den lidt mindre 970 bliver drevet af en sekscylindret udgave, ligeledes fra MAN, mens resten kører med Mercedes motorer. Der bliver i alt tale om syv modeller - i hvert fald på det amerikanske marked - i det nye Jaguar line-up i 900-serien.

Fælles for dem alle er også en ny kabine med den nye Cebis touch terminal og C-motion kørehåndtaget - præcis som det er tilfældet på de nye Lexion mejetærskere. Og er man til bælteundervogn på snitteren, kan det fås som tilvalg til Jaguar 960 og 990.

Fuldt styreudslag lynhurtigt

Samtlige modeller i den nye 900-serien får Cemos Auto Performance, som hidtil kun har været tilgængelig på Jaguar 980 og 940. Systemet justerer automatisk motorens effekt ud fra, hvor mange hestekræfter, der er behov for. Ifølge Claas skærer det 10 pct. af brændstofforbruget.

Indføringen har Claas også haft fingrene i. Selve ophænget til valserne er blevet 30 pct. mere kraftig i forhold til forgængeren. Og brændstoftanken skulle også rumme mere.

I marken bliver det lidt lettere at være snitterpilot i forageren. Claas har lanceret Dynamic Steering, som betyder, at du kun behøver dreje rattet 1,25 omgang, før der er fuldt styreudslag på baghjulene. De 1,25 omgange gælder op til 10 kilometer i timen, og fra 10 til 20 kilometer i timen aftager systemet gradvist sin virkning.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.