Stor kapacitet i kompakte Amazone-sprøjter

Amazone er klar med to nye trailersprøjter, som byder på stor kapacitet på bare én aksel.

Kompakte en-akslede trailersprøjter – men med masser af kapacitet. Det er en af den tyske producent Amazones adskillige nyheder til næste års sæson. Trailersprøjterne vil være at se på Agritechnica i februar næste år.
Det drejer sig nærmere bestemt om de to bugserede sprøjter, UX 7601 Super og UX 8601, som har et faktisk volumen på henholdsvis 8.000 og 9.000 liter. Trailersprøjterne har kompakte dimensioner med et særdeles lavt tyngdepunkt, hvilket giver stabilitet. Og dertil er maskinens egenvægt lav. UX 7601 Super og UX 8601 Super har en nyudviklet ramme, som medvirker til det lave tyngdepunkt.

"Den klassiske beholderform uden indvendige skvulpeplader og andet samt de velkendte udposninger forrest – der eliminerer skvulp - er bibeholdt på UX 7601 og UX 8601 modellerne. I den smalle beholderform er også placeret de to sammenhængende skyllevandstanke på hver 580 liter," forklarer Anders Clemmensen fra Brøns Group og tilføjer, at tyngdepunktet er blevet lavere, eftersom selve beholderen er gjort længere.

"Faktisk er UX 7601 og UX 8601 lavere end UX6201 med samme hjulmontering og bom. Maskinerne har en forholdsvis lav vægt, da rammen er i ét stykke uden separat trækstang", siger han.

Afhængigt af kundernes krav kan UX 7601 Super og UX 8601 Super udstyres med en fast- eller styrbar hjulaksel. På grund af det kompakte design er sprøjten manøvredygtig på trods af tankkapaciteten, og der er ifølge producenten ingen forskel i håndtering sammenlignet med de mindre modelstørrelser. Hjulakslen er som minimum affjerdret med gumminpuder.

"Hos Brøns Group har vi valgt at gå skridtet videre og indtil videre gjort hydro-pneumatisk akselaffjedering til standard", siger Anders Clemmensen.

De nye UX-modeller er udstyret med en 250 l/min sprøjtepumpe og en 350 l/min omrøringspumpe som standard, som begge er stempelmembranpumper. Pumperne – som er selvansugende og kan tåle at køre uden væske - har en samlet sugekapacitet på 800 l/min, som opnås med den integrerede injektorfunktion.
Begge de nye UX-modeller kan udstyres med det valgfrie HighFlow+-system for at maksimere arbejdshastigheden ved de bredere bombredder ved hjælp af højere arbejdshastigheder og alligevel  opretholde en tilstrækkelig vandsprøjtehastighed.
UX 7601 Super og UX 8601 Super betjenes via SmartCenter, som er skjult under det store cover på venstre side. SmartCenter er som basis udstyret med manuel betjente haner. Derudover kan den opgraderes med enten Comfort Pakke med blandt andet automatisk fyldestop eller Comfort Pakke Plus hvor alle haner og ventiler er elektrisk betjent via Touch Skærm.

"På selve sprøjtebommen ses at flere og flere vælger enkeltdyseaflukning AmaSwitch aller AmaSelect med automatisk omstilling mellem fire dyser. Med AmaSelect opnås også CurveControl ens dosering ved kurvekørsel", siger Anders Clemmensen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.