Stor maskinforretning mister Fendt og Valtra
Hjallerup Maskinforretning skal fremover koncentrere sig om Massey Ferguson, mens TBS og AgroTek overtager Fendt og Valtra.

Hjallerup Maskinforretning i Nordjylland kommer fremover til at fokusere udelukkende på Massey Ferguson. Det oplyser Agco Danmark i en pressemeddelelse.

Agco ønsker forhandlingen af Massey Ferguson, Fendt og Valtra samlet i større og specialiserede enheder, og det er årsagen til, at Hjallerup Maskinforretning afgiver forhandlingen af Fendt til TBS samtidig med at AgroTek kommer til at overtage forhandlingen af Valtra.

"Hjallerup Maskinforretning har tradition for at favne bredt, men med tre traktormærker og utallige andre aktiviteter kan det være svært at dele sol og vind ligeligt. Ydermere har vi jo kendt AGCO´s strategi om opsplitning af mærkerne længe, og det har været et mærkeligt vadested at stå i. Nu har vi skabt klarhed internt og eksternt og kan koncentrere os om at udvikle Hjallerup Maskinforretning. Det ser jeg frem til, fortæller Morten Bordvik, administrerende direktør hos Hjallerup Maskinforretning.

Fendt helt til Skagen

På Fendt-siden overtager TBS Maskinpower forhandlingen både i Himmerland og Vendsyssel fra Hjallerup Maskinforretning. Det vil i grove træk sige, at TBS Maskinpower nu får ansvaret for service og salg af Fendt Full-Line fra lidt syd for linjen mellem Kolding og Esbjerg og helt op til Skagen. Overtagelsen sker formelt senest pr. 1. marts 2020.

TBS Maskinpower forventer at fortælle mere om de fysiske rammer for aktiviteten, når de sidste brikker i dét puslespil falder på plads. Jan Garder, direktør hos TBS, håber dog, at han kan få specialister med fra Hjallerup.

"Det er utroligt vigtigt ikke at tabe kompetencer i situationer som denne. Hjallerup Maskinforretnings Fendt-team kender kunderne, kundernes maskinpark og selvfølgelig Fendt-teknologien, så de udgør en vigtig del af "egenkapitalen" i det nye set-up, for at bevare det høje serviceniveau i området, siger han.

Maskinhandler godkender lille plus i år to efter storfusionMaskiner Torsdag 19. december 2019 · 07:19

Valtra salg- og servicecenter i Vendsyssel

I forbindelse med overtagelsen af Valtra-forhandlingen har AgroTek og Hjallerup Maskinforretning aftalt, at Valtra-forhandlingen overgår til et nyt set-up. Det sker ved at AgroTek overtager forhandlingen af Valtra i Vendsyssel.

For at sikre fortsat høj servicering af kunderne vil der blive etableret et salgscenter i Vendsyssel, og på samme adresse etableres der værkstedsfaciliteter til servicering af såvel Valtra og Fendt i samarbejde med TBS .

"Etablering af servicefaciliteter i samarbejde med TBS er et stort fremskridt for os, siger direktør Niels Vestergaard fra AgroTek.

 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.