Stor maskinhandler: - Gylle er ved at gå os maskinforhandlere af hænde

New Holland-forhandleren J. Hundahl er alligevel klar med nyt gyllevognsmærke til sine blå traktorer.

Integrationen af forhandler og producent er fuldendt hos Samson og et nydannet gyllemærke som VoTech.

Den store jyske maskinhandler J. Hundahl med New Holland som det store mærke på forretningen, vil dog gerne fortsætte indenfor gylle – og har fundet en ny samarbejdspartner.

”Vi har en strategisk beslutning om at ville sælge og servicere gylleudstyr i vores forretning. Men hele det forretningsområde er ved at glide os maskin­forhandlere af hænde som følge af den store omrokering og centralisering, der har været på gyllemarkedet i Danmark”, lyder det fra medejer Søren Hundahl i en pressemeddelelse, hvor han sammen med Thyregod og deres datterselskab AP-K bekendtgører, at de fremover skal samarbejde om at få AP Gyllevogne, Kimadan samt flere Thyregod-produkter ud til danske landmænd og maskinstationer.

Samarbejdet om gyllevogne med Thyregod-familien sker efter, at Thyregod samlede AP Gyllevogne op sidste og genstartede produktionen af de karekteristiske røde, danske gyllevogne.

Mens andre gyllevognsproducenter har valgt selv at være aktive i forhandlerledet, oplyser Thyregod, at det er deres strategi at holde sig ude af det led – og blandt andet ikke være en del af brugtmarkedet for gylleudstyr.

”Vi besluttede tidligt, at salget skal ske gennem forhandlere, og vi har et mål om at udvikle salget over hele Europa, hvilket vi kun kan gennemføre, hvis vi har lokale samarbejdspartnere som kender kunderne og deres behov. Desuden er vi ikke og bliver ikke eksperter i at håndtere brugte maskiner. I al sin enkelthed vil vi fokusere på udvikling, produktion, distri­bution og support af vores forhandlere, mens vores forhandlere skal have fokus på lokale kunder, salg, god service og brugte maskiner”, siger direktør hos Thyregod og AP-K Jens Christian Hundahl.

J. Hundahl har tidligere forhandlet Samsons produkter. Den handel og service varetages i dag af Samsons datterselskab, Samson Agrolize.     

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.