Stor maskinhandler: Lille nedgang er som forventet

Karl Mertz kalder det helt godkendt med et overskud en spids under året før.

Med fem afdelinger på de østlige øer er Agco- og Kuhn-forhandleren Karl Mertz absolut blandt de støre maskinforretninger i landet.

Når de man hos Karl Mertz ser tilbage på 2021, så kaldes året for ”absolut godkendt og ”tilmed som vi budgetmæssigt forventede”, ifølge direktør Anders Hansen i en pressemeddelelse.

Bruttofortjenesten landede på 44,6 mod 47,5 mio.kr. året før, mens resultat før skat var på ca. 4,5 mio. kr. mod knap 5, 9 mio. kr. året før.

Hos Karl Mertz glæder man sig over, at der ved statustidspunktet står en reduceret balance, der er blevet 12 procent bedre.

I den seneste tid har maskinmarkedet været præget af høj efterspørgsel, lange leveringstider – og et salg af brugt, som er varmere, hvilket generelt slanker maskinhandlernes balancer.

Hos Karl Mertz er stødpuderne fyldt op med en egenkapital på 40,3 mio. kr., hvilket er med til at give en soliditetsgrad på 36 pct.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.