Stor maskinhandler tiltalt for bestikkelse: "Jeg blev noget chokeret"

Palle Kjærsgaard fra maskinhandleren S.D. Kjærsgaard er en af de tiltalte i sagen om bestikkelse fra Aarhus Kommune.

Dagen før nytårsaften tikkede der en besked fra politiet ind i Palle Kjærsgaards e-boks.

"Jeg bliver noget chokeret, da jeg ser ordlyden i brevet", siger han til landbrugsavisen.dk.

Palle Kjærsgaard, ejer og direktør hos Case IH-forhandleren S.D. Kjærsgaard (SDK), er en af i alt fire personer og to virksomheder, som Østjyllands Politi kort før årsskiftet har rejst tiltale mod i en sag om bestikkelse. Også en ledende medarbejder hos Aarhus Kommune er sigtet i sagen.

Ifølge Dr.dk er det forvaltningschef Claus Pedersen, som i 2017 blev politianmeldt af Aarhus Kommune, da han ifølge anklagerne havde fået både golfrejser og koncertbilletter af forskellige virksomheder.

"Parterne i sagen er enten tiltalt for at modtage eller yde bestikkelse i form af forskellige sponsorater og gaver", forklarer specialanklager i Østjyllands Politi Jesper Rodkjær i pressemeddelelsen.

Så det ikke som bestikkelse

Palle Kjærsgaard er tiltalt for at have ydet bestikkelse over for kommunen.

Sagen går for hans vedkommende tilbage til efteråret 2010, hvor hans firma vinder et udbud fra Aarhus Kommune, fordi han efter eget udsagn har "den laveste pris".

S.D. Kjærsgaard var leverandør af traktorer og andre maskiner til kommunens entreprenørafdeling, Natur- og Vejservice.

Et år efter indgår S.D. Kjærsgaard en sponsoraftale med en badmintonklub, og lader ifølge tiltalen firmaet betale et sponsorat på i alt 217.000 kroner over seks år til klubben.

Problemet er bare ifølge anklagemyndigheden, at en medarbejder fra Aarhus Kommune var bestyrelsesmedlem i badmintonklubben.

Billetter til sports- og kulturarrangementer i klubben deler S.D. Kjærsgaard ud af til kunder og samarbejdspartnere, blandt andet til Aarhus Kommune.

"Jeg ser på intet tidspunkt i processen en sammenhæng mellem en ordre og et sponsorat i en badmintonklub og billetterne. Den rolle, som vi er tiltalt for at have over for vores kunde, Aarhus Kommune, den er helt normal i erhvervslivet overfor privatkunder. Det er en del af at pleje netværk, at man invitere og selv bliver inviteret til arrangementer eller giver sponsorater til sport- og kulturlivet", siger han.

"Der er så bare forskel på, hvornår man må invitere en offentlig og en privat virksomhed, man handler med, med. Det er drøn ærgerligt, og vi har ikke været dygtige nok til at skelne, og jeg er blevet klogere på den hårde måde", siger han.

Afventer retsforløb

Det er endnu ikke afklaret, hvornår retssagen skal finde sted, og Palle Kjærsgaard ved endnu ikke, hvordan han vil forholde sig til tiltalen.

Sagen blev overdraget til politiet for tre år siden, men først nu er der rejst tiltale.

Undervejs har i alt 19 personer og virksomheder været sigtet i sagen for forskellige forhold.

I flere af sagerne har politiet frafaldt sigtelsen, da det er blevet vurderet, at der ikke kan føres det tilstrækkelige bevis for, at der har været tale om bestikkelse. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.