Stor maskinudstilling i næste uge: 10 maskiner du skal se

Borgeby åbner onsdag i næste uge, hvor du kan se en masse maskiner i marken - og på standene.

Der bliver demo med seks forskellige vandingsmaskiner i marken. Pløjedemonstration med gode tips - og så selvfølgelig fremvisning af en masse maskiner, traktore, redskaber, løsninger... og meget meget mere.

Her får du et lille overblik, hvad der venter dig, hvis du tager turen over Sundet onsdag eller torsdag 26. og 27. juni.

Robotti vil vokse i udlandet

Fra Danmark og vestjyske Lem Stationsby får AgroIntelli sendt deres robottraktor Robotti afsted til messen. Robotti'erne vises i øjeblikket frem på demonstrationer i ind- og udland i et højt tempo, og de første er allerede solgt både i Danmark og flere steder i udlandet. 

Ideal-mejetærskeren

Agco's Ideal mejetærsker kan både købes i mærkerne Massey Ferguson og Fendt. Det er der foreløbig ti, der har gjort til den nye høstsæson i Danmark.

I Sverige er det Lantmännens maskinaktiviteter, der står for importen og distributionen af mejetærskeren. På Borgeby kan de landmænd, som endnu ikke har set den, eller vil kigge lidt nærmere på den nye mejetærskermodel igen, se nærmere på den. 

Se rigtig landmands-vejr

En anden dansk startupper, som er med på Borgeby, er Fieldsense. De kommer bl.a. til at fortælle om en netværkspakke til landmænd, der investerer i deres vejrstation. Netværket gør, at landmænd kan dele vejrdata med hinanden, og dermed få meget konkret "landmands-vejr" fra forskellige destinationer.

Ny rækkesåmaskiner fra svensk gigant

Vi skal nok også forvente, at svenske Väderstad har et pænt stort stand-areal på pladsen. Der meldes bl.a. om, at den store redskabsproducent vil præsentere flere nye bugserede Tempo L-rækkesåmaskiner. De nye Tempo L midi-versioner er bl.a. udstyret med en 3.000 liters gødningstank og er ikke mindst målrettet store kvægbrug og maskinstationer. De har integreret gødningsplacering og PowerShoot-teknologi, som angiveligt sikrer en høj effektivitet med en arbejdshastighed på op til 18 km/t.

Bednar med dansk inspiration får premiere

For nylig var vi her på LandbrugsAvisen et smut i Tjekkiet for at se en ny såmaskine fra Bednar. Den bærer navnet Bednar Omega 00 6000 FL. Den seks meter disc såmaskine byder på gødningsplacering, 100 pct. Isobus og en integreret frøkasse.

Undervejs i udviklingsfasen har Bednar haft et par såmaskiner til at køre test i Danmark, hvor der er kommet input fra danske landmænd og importøren MI.

Efter dansk ønske er den bl.a. udstyret med lamelplanke og pakkehjul i fuld bredde og mulighed for at placere en stor mængde startgødning i et separat såskær.

Ny kabine på JCB's nye teleskoplæsser

JCB meldes også at være klar på udstillingsarealet med deres nye Loadall teleskoplæssere til landbruget. Læsserne blev lanceret tidligere på året ved et pressemøde i England. På fire ud af i alt fem nye modeller er den maksimale løftekapacitet i øvrigt øget med 100 til 200 kg.

Parade med nye og gamle John'er

Det svenske traktormagasin står for en parade af John Deere-traktorer, der skal vise udviklingen igennem 100 år. De fremvises ved det store madtelt. Kl. 11 på begge messedage startes maskinerne og kører en tur.

Ny N-sensor i mobilen

Yara har i efterhånden mange år solgt en N-sensor, der kunne påmonteres traktoren. Men i år er der ankommet et par modeller, der fungerer med en app, og klares med et par små enheder lige til at gå ud i marken med - enten en klip til mobilens kamera eller en lille enhed, der kommunikerer med Bluetooth. Se hvordan det hænger nærmere sammen med på Yara's stand - iøvrigt tæt på den kendte Gropen, grøften.

Prisbelønnet radrenser

På Agromek var radrenseren OptiWeeder en af årets store nyheder. Den kan du også se. Det særlige ved den er, at den er egnet til at rense ukrudt i kartofler ved at følge kammene. Oprindeligt var den udtænkt i majsmarkerne, men er altså blevet videreudviklet. Princippet er fuldstændig mekanisk, og så kan den samtidig køre relativ hurtigt. 

Lille ny trinløs traktormodel

Først hed den Case IH Versum. Derefter blev navnet af ukendte årsager trukket tilbage og i første gang ændret til  Case IH 110 CVX-Drive. Forleden kom det endelige navn så, Vestrum.

Sum og summarum er det helt samme traktor. Og det er faktisk en interessant nyhed med trinløs transmission for traktoren i det lave hk-segment. Den fås i fire udgaver mellem 100 og 130 hk og minder betjeningsmæssigt om de større Case IH-modeller. På Sima i Paris blev den tidligere på året hædret med en Machine of the Year Award.

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.