Stor motorproducent klar med fremtidens motor

CO2-neutral motor klar til produktion i 2024.

Miljø- og klimakrav til motorer skærpes løbende – og motorfabrikanternes udviklingsafdelinger arbejder på højtryk for at følge med.

Motorproducenten Deutz – som i dag er helt selvstændigt selskab uden ejermæssige bånd til traktormærket Deutz-Fahr – melder sig nu klar med en hydrogendrevet motor, der vil være i fuld produktion i 2024.

I en pressemeddelelse oplyser Deutz, at motoren TCG 7.8 H2 er producentens allerførste hydrogenmotor. Motoren på ca. 270 hk har allerede klaret de første tests ligner en almindelig dieselmotor, men opererer altså CO2-neutralt – og er tillige meget lydsvag i forhold til en konventionel dieselmotor.

Motoren vil i det første pilotprojekt blive brugt stationært som en generator, og er beregnet til brug udenfor bil- og lastbiltrafikken. Pilotprojektet indledes i starten af 2022.  

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.