Stor og velpolstret maskinforretning på Fyn opkøbt
Danish Agro overtager alle aktier hos den fynske Claas-forhandler, Ringe Maskinforretning A/S.

Danish Agro Machinery Holding A/S har netop indgået aftale om overtagelse af den fynske Claas-maskinhandler Ringe Maskinforretning A/S. Selskabet er en veldrevet og stor maskinforretning, der de sidste mange år har kørt med overskud - og sidste år forøgede det til 2,1 mio. kr. Egenkapitalen var sidste år på 11,2 mio. kr. Det gav en soliditet på 45, hvilket er i den høje ende for maskinforretninger.

Danish Agro melder, at de overtager alle aktier i Ringe Maskinforretning A/S.

Dermed har Danish Agro - som blev Claas-importør sidste år - købt en stribe danske maskinhandlere. De købte for et halvt år siden 45 procent af østjyske Traktor & Høstspecialisten A/S, med planer om at overtage resten inden for en årrække. Derefter købte de majoriteten af Vinderup Maskinforretning i Nordvestjylland samt 45 procent i Almas Agro med planer om at købe resten af den nordjyske maskinhandel.

Koncernchef i Danish Agro, Christian Junker, er meget tilfreds med købet af den fynske forhandler.

»Ringe Maskinforretning A/S har stor erfaring med Claas’ produkter og er en anerkendt og veletableret maskinforretning på Fyn. Derudover har selskabet, der beskæftiger 28 erfarne medarbejdere, en stærk ledelse og omsatte i 2016 for 109 mio. kr. Vi er meget glade for, at vi med aftalen har sikret, at Ringe Maskinforretning A/S bliver en del af den fremtidige stærke forhandlerstruktur i Danmark. Vi har haft en god og tillidsfuld dialog med Hanne Korsdal Andersen, der er adm. direktør og medejer, og jeg ser et stort potentiale i selskabet, samt de meget dygtige medarbejdere,« siger Christian Junker i en pressemeddelelse.

Adm. direktør i Ringe Maskinforretning A/S, Hanne Korsdal Andersen, der er den ene af to ejere af selskabet, fortsætter som direktør i selskabet.

»Det har været vigtigt for os, at sikre et stærkt Ringe Maskinforretning A/S i fremtiden. At vi nu har indgået aftale med Danish Agro skyldes, at vi mener de kan tilbyde de bedste forudsætninger for fremtidig udvikling af min maskinforretning. Vi ser derfor meget frem til det tætte samarbejde, og vi glæder os til at styrke den fremtidige udvikling af Ringe Maskinforretning,« siger hun.

Adm. direktør i Danish Agro Machinery Holding A/S, Jens Skifter, byder Hanne Korsdal Andersen og hendes team på Fyn velkommen i Danish Agro.

»Ringe Maskinforretning A/S er kendetegnet ved lang erfaring, høj kvalitet og stor ekspertise. Hanne har udviklet forretningen sammen med det erfarne team af dygtige medarbejdere. I hendes fremtidige virke som administrerende direktør for Ringe Maskinforretning bliver hun en del af vort fremtidige managementteam i vores danske maskinforretninger, som vi fremadrettet ønsker at udvikle yderligere. Aftalen med selskabet er med til sikre at fremtidig ekspertise og viden fastholdes i den danske forhandlerstruktur,« siger han.

Redigeret 16. august med tilføjet information fra regnskaber mv.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.