Stor omrokering bag Danish Agro-farvel til John Deere

Caterpillar og stort schweizisk maskinfirma involveret i transaktioner, der ændrer landkortet for Danish Agros maskinhandel i Finland.

Da Danish Agro i går meldte ud, at det finske datterselskab Hankkija sender herredømmet over John Deere-salget i Finland videre stod det endnu ikke klart, hvem som så overtager efter Danish Agros folk.

Den oplysning er nu klar – og den rummer flere interessante perspektiver og omvæltninger på det finske maskinmarkeder, der også peger ud over grænserne.

Den nye John Deere-forhandler vækker næppe bred genkendelse i den danske maskinbranchen.  

Men Wihuri Oy er en større finsk koncern med 5.000 ansatte og aktiviteter i 30 lande indenfor flere forretningsområder, herunder salg og distribution i maskinbranchen, men også dagligvarer, indpakning og sågar et flyselskab for transport af business-rejsende.  

Indtil forleden også kendt som Caterpillars repræsentant i Finland. Imidlertid har den nye John Deere-forhandler netop solgt den repræsentation til schweiziske Avesco AG, der udover Finland også repræsenterer Caterpillar i Schweiz og Baltikum.    

Hvad så nu John Deere?

Mens Caterpillar altså samler sin repræsentation på tværs af flere lande i samme region hos en spiller, så er det spændende, hvad John Deere nu vil opnå med at udpege den finske koncern Wihuri som ny forhandler. I forbindelse med Wihuris farvel til Caterpillar skriver koncernen i en pressemeddelelse, at man fortsat vil fokusere på premiumprodukter via egne mærker både i Finland og i udlandet, og i løbet af ugen vil annoncere nye, større repræsentationer.

Den første kom så med John Deere i dag i Finland – og så er spørgsmålet, hvad der så bliver Wihuris næste skridt udenfor Finlands grænser – og hvorvidt det vil ske sammen med John Deere.  

Selvom Danish Agro nu har mistet John Deere i Finland, så står det danske maskinselskab selv særdeles stærkt på de internationale markeder. Alene i Finland repræsenter Danish Agro via sit ene datterselskab, Finish Agro Machinery mærker som Claas, Horsch og Samson, mens Danish Agros andet datterselskab – og snart tidligere John Deere-forhandler – repræsenterer mærker som Väderstad, Krone og Amazone.

I lighed med schweiziske Avesco og finske Wihri opererer Danish Agros maskindel i en række lande i udlandet, og regnes som en af Claas’s allerstørste kunder og distributører.   

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.