Stor opdatering på verdens største traktor

Den amerikanske traktor vejer nu 50 ton og er ni meter bred.

Tilbage i 1977 blev den amerikanske prærietraktor Big Bud 747 bygget. Den har stadig titlen som verdens største traktor med over 900 hk og ejes af brødrene Randy og Robert Williams i Montana.

Traktoren er i dag mest en cirkushest, som får entusiaster fra hele verden til at slå vejen forbi for at se den store traktor. I en længere periode har den stået på Heartland Museum i Iowa. Her i juli har den for første gang fået udskiftet de originale dæk og fælge, oplyser Profi i en mindre opdatering om traktoren.

Opdateringen vækker stor opsigt traktorentusiaster og traktor- og landbrugsmedier i USA samt i lokalbefolkningen, viser diverse opslag og videoer på sociale medier.

De nye Titan Goodyear LSW 1400/30R46S kaster vægten på traktoren op i nærheden af 50 ton og bredden over ni meter.


Fotos hentet fra video lagt på YouTube.
 

 

 

På Heartland Museums facebookside oplyses det, at traktoren snart forlader museet og drager hjem til sine ejere i Montana. I en Facebook-event beskrives afgangen ved udgangen af juli, mens andre Facebook-svar fra museet angiver senest september.

 

 

 

 

 

Ifølge Profi skulle traktoren have været udstillet ved Farm Progress Show i Iowa i september, men på grund af corona er udstillingen aflyst i år.  

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.