Stor præmie stod og ventede på hende i maskinforretningen
Dansk Maskinhandlerforening har uddelt foreningens jubilæumslegat til Selina Kirstine Jakobsen, der også blev fastansat hos Traktor & Høstspecialisten i Kolding.

Overraskelsen var lige ved at gå i vasken, da hovedpersonen ved legatoverrækkelsen hos Traktor & Høst-specialisten A/S i Kolding på overrækkelsesdagen måtte blive hjemme hos sin syge datter. Det lykkedes dog at få Selina Kirstine Jakobsen til at møde op alligevel - stadig uvidende om, at det var hende, som var dagens hovedperson og modtager af Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat.

»Tak for den tid du har været her – og du bliver her selvfølgelig mange år endnu. Du har gjort det rigtig godt. Du har været sindssyg nysgerrig på alt, hvad du har givet dig i kast med – det har vi også drillet dig lidt med engang imellem. Men det er jo den nysgerrighed, som har gjort, at du er blevet så god, som du er«, sagde direktør for Traktor & Høstspecialisten, Henrik Thomsen.

»Jeg er tidligere uddannet i butik, men kunne ret hurtigt se, at det ikke var det, jeg skulle lave altid. Der var lidt for mange ting, som hurtigt blev ensformigt, og jeg manglede udfordringer. Jeg vidste derfor, at jeg gerne ville have noget med administration at gøre i stedet«, siger Selina Kirstine Jakobsen.

I sin indstilling til Dansk Maskinhandlerforening skriver direktør Henrik Thomsen bl.a. følgende om Selinas rejse: ”Selina kommer til vores forretning gennem Kolding kommune i virksomhedspraktik i tre måneder i første omgang og derefter seks måneder mere. Det viser sig hurtigt, at Selina og Kolding Maskinforretning er et godt match, og hun vokser løbende med opgaverne. Derfor tilbyder jeg Selina en læreplads, da jeg ser noget potentiale i hende, og synes hun skal have den mulighed. Den stille pige som kom til os i starten, ser vi forvandle sig til en farvestrålende og glad medarbejder, som virkelig har potentiale. Som firma er vi stolte af at have været en del af denne rejse. Stolte af at kunne give Selina muligheden og mest af alt stolte af at hun har taget vores udstrakte hånd og udnyttet sit potentiale til fulde.”

Legatmodtageren har nu været i virksomheden i fem et halvt år - lige afbrudt af en barsel med sit yngste barn. Privat bor hun i Kolding med sin mand og sine to piger på tre og otte år.

Flere kvinder, tak

Ni ud af ti modtagere af Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat er mænd.

»Vi er jo en lidt mandsdomineret branche, og vi uddanner rigtig mange landbrugsmaskinmekanikere. Derfor er det ofte dem, der bliver indstillet til vores legat. Vi vil dog gerne være med til at fremme, at vi får uddannet flere kontor-, salgs-, og handelsassistenter i vores branche og ikke mindst, at vi får flere kvinder i gang med en uddannelse i branchen. Derfor er det glædeligt, at vi nu har muligheden for at give legatet til en kvinde, som har fået en kontoruddannelse i en maskinforretning«, siger direktør Klaus Nissen fra Dansk Maskinhandler-forening.

Dansk Maskinhandlerforenings Jubilæumsfond uddeler i år fire legater til unge mennesker, som har udmærket sig både på det faglige niveau og på det personlige plan. Hver legatmodtager får - ud over æren og et diplom - 10.000 kroner.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.