Stor redskabsproducent dropper sprøjter

Lemken trækker sig ud af vigtigt redskabsmarked for at satse mere på andre redskaber og mekanisk ukrudtsrensning.

Det er bare et velvoksent halvår siden, at vi stod på Agritechnica i Hannover og så nye marksprøjter fra Lemken.

Det var både en 4.000, 5.000 og 6.000 liter i tanken og bomme fra 24 til 39 meter. Lidt længere ude i horisonten ville Lemken introducere en selvkørende sprøjte med op til 7.200 liter i tanken. Nova hed prototypen vi bliver præsenteret for.  

Nu dropper den store tyske redskabsproducent helt produktområdet.

I en pressemeddelelse oplyser Lemken, at producenten har konkluderet, at man ikke har formået at nå en relevant størrelse indenfor sprøjte-segmentet efter mere end 10 års produktion på området.

”De lovmæssige rammer stiger på hvert af vores markedssegmenter. Det betyder, at der ikke findes én standard for Lemken marksprøjer, som kan opfylde vores kvalitetsstandarder og møde de forskellige kundepræferencer og give os en tilfredsstillende produktionsflow”, lyder det fra Lemkens CEO Anthony van der Ley.

Produktionen af sprøjter har hidtil foregået på Lemkens anlæg i Haren. Her vil man i stedet producere såmaskiner fremover. Lemken understreger, at man med opkøbet af hollandske Steketee for to år siden stadig er aktive indenfor ukrudtsbekæmpelse med radrensere og modeller, der kombinerer mekanisk ukrudtsbekæmpelse med præcisionssprøjtning.  

Det oplyses, at landmænd med en Lemken-sprøjte i porteføljen stadig kan få reservedele og service fremover ligesom fabrikken færdiggøre indleverede ordrer resten af året.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.