Stor redskabsproducent udnævner Danmark som et af sine vinderlande

Efterspørgslen efter Pöttingers maskiner er gået til himmels, lyder det i maskinproducentens årsregnskab.

Efter et år hvor Pöttinger også har nikket genkendende til store udfordringer med at få dele og komponenter til sin produktion, så er det alligevel lykkedes den østrigske maskinproducent at vokse markant i juli-året 2021/22.

I en pressemeddelelse forklarer selskabet, at salget steg med hele 25 pct. til ny rekord på 506 mio. euro svarende til mere end 3,7 mia. kr.

Mens det meste af omsætningen sælges til landmænd i store landbrugslande som Tyskland, Frankrig, Polen og USA, så afsættes der også en masse maskiner i hjemlandet Østrig og nabolandet Schweiz.  Danmark får dog også en pæn omtale i regnskabet, da man har haft en vækst på plus 35 procent både i Danmark og Sverige.

I regnestykkerne skal det med, at højere maskinpriser også bærer en del af forklaringen på de højere omsætningstal.

Topchef Gregor Dietachmayr kalder det forgangne år for både udfordrende og krævende samtidig, som han udtaler, at forventningerne blev mere end opfyldt.

Pöttinger oplyser på linje med en række tyske spillere i industrien ikke bundlinjetal, så den side af udviklingen kender vi ikke yderligere end, at samme Gregor Dietachmayr fornylig udtalte til LandbrugsAvisen, at højere materialepriser selvfølgelig sætter marginerne under pres hos producenten.

Ved den lejlighed sagde han også, at han aldrig før har været tvunget til at hæve produktpriserne som i de sidste to år.

- De brudte forsyningskæder har givet pres på vores industri og virksomhed. Energiomkostninger har været en anden negativ indflydelse. Det er ting, vi skal håndtere. Vi er ikke ved afslutningen. Peak er krigen i Ukraine, som igen har accelereret den negative udvikling med brudte forsyningskæder. Hvem ved hvor det ender, sagde han til LandbrugAvisen.  

Fra hovedkontoret i Grieskirchen lyder forventningen da heller ikke, at man er på den anden side endnu i den situation. Der vil fortsat være store udfordringer med at få dele og komponenter hjem til produktionen parret med høje energipriser i det kommende års tid. Omvendt er landbrugets høje afregningspriser også en mulighed for yderligere vækst for Pöttinger, lyder det.        

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.