Stor strejke på Magnum-traktorens fødestue

Mere end tusind timeansatte hos CNH er netop gået i strejke.

Det er lidt op af bakke at få produceret traktorer på CNH’s store traktorfabrik i Racine i staten Wisconsin for tiden.

Her hvor CNH bl.a. producerer de store Case IH Magnum-modeller har de timeansatte indledt en strejke efter, at deres flereårige overenskomst udløb pr. 1. maj.

Parterne kunne dog ikke blive enige om en ny, og nu har de timeansatte altså indstillet arbejdet, meddeler CNH i forbindelse med aflæggelsen af kvartalsregnskabet tirsdag.

Strejken omfatter også ansatte på CNH’s fabrik i Burlington, Iowa, oplyses det. I alt skulle ca. 1.100 medarbejdere have nedlagt arbejdet.

CNH vil dog forsøge at minimere skadesomfanget af strejken overfor slutbrugere og forhandlere, lød det sent tirsdag eftermiddag ved et møde for analytikere, der føler det børsnoterede selskab.  

- Fagforeningens beslutning om at strejke er skuffende. Vi har haft adskillige uger med konstruktiv dialog, men da kontrakten løb ud, var vi meget langt på nogle vigtige områder. Naturen og formålet med en strejke er at disrupte vores forretning og skabe bekymring blandt vores kunder. På trods af det formål er CNH industrial dedikeret til at opnå en aftale med United Auto Workers(fagforeningen red.), lyder det fra CNH’s topchef Scott Wine, som erklærer sig klar til at mødes ved forhandlingsbordet på alle tidspunkter.

For få måneder siden var det John Deere, som var ude for samme tur, da tusindvis af ansatte strejkede på de amerikanske fabrikker. Generelt oplever de amerikanske fremstillingsvirksomheder lige nu et stort lønpres. John Deeres ansatte fik i løbet af nogle år presset deres løn op med 20 pct., hvoraf de ti procent faldt med det samme.

CNH har ikke udtalt sig om, hvad strejken kan komme til at koste. Ledelsen forsøger dog at køre produktionen videre under strejken, da ikke alle medarbejdere er berørt af strejken, og fordi der er mulighed for at hente andre ansatte ind til at udføre opgaverne.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.