Stor tysk maskinproducent: Vi har brugt 75 mio. kr. på corona-vacciner og omkostninger

Produktionen af har været en del forstyrret under pandemien, men alligevel er der fremgang i bøgerne hos maskinproducenten.

Den store tyske maskinproducent Krone har løftet omsætningen med 11,1 pct. for landbrugsmaskinerne til ca. 6 mia. kr. i 2021, oplyser man i en pressemeddelelse.

Tyskerne erklærer sig særdeles tilfredse med resultatet efter en lang periode, hvor coronaens hærgen bl.a. har betydet store omkostninger til vaccinationer af de ansatte og deres familier og produktionsomlægninger.

Tyskerne opgør de samlede corona-omkostninger til ca. 75 mio. euro over de sidste 22 måneder – herunder indkøbet og udrulningen af 8.300 doser vacciner. Beløbet er fordelt på hele koncernen, hvor landbrugsmaskiner beskæftiger knap 2.200 ansatte, mens produktionen af lastbiler varetages af knap 3.000 ansatte.

Den familieejede virksomhed tjente på tværs af begge divisioner før skat ca. 714 mio. kr. – mere end en fordobling i forhold til året før.

At Krone på trods af pandemien har haft fremgang kommer ikke helt ud af det blå. Generelt har de europæiske maskinproducenter oplevet stor efterspørgsel i løbet af 2021, viser løbende temperaturmålinger af stemningen i branchen hos deres europæiske brancheorganisation Cema. I maj og juni oplevede branchen de bedste måneder siden 2008 ifølge Cema. Midt i den store efterspørgsel har branchen dog også oplevet problemer med at kunne følge med på grund af ustabile og dyre leverancer af råvarer og komponenter til produktionen.

I Danmark varetages importen af Krones produkter af Brøns Group.  

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.