Stor-vender følger markens konturer

En af Kvernelands nyheder til græssæsonen er en vender med en arbejdsbredde på næsten 16 meter og nyt jordfølgesystem.

Det er en vender til maskinstationer og store brug, som i år er Kvernelands store nyhed op til græssæsonen. Det er nærmere bestemt Kverneland 85156, som har en arbejdsbredde på næsten 16 meter og et nyt jordfølgesystem.

- Den udmærker sig ved at have Terra Flow systemet, som gør, at den følger jordkonturerne over hele arbejdsbredden uanset arbejdsdybde og fart, siger produktchef hos Kverneland Group, Peder Pranger Rasmussen, som også lover minimal vedligeholdelse.

- Faktisk er det kun kardanakslen fra traktor til maskine, som kræver vedligeholdelse i sæsonen, Kverneland 85156 er opbygget som alle Kverneland vendere med boxramme, Pro-Line gearkasserne er lukkede og nedsænkede i olie og har en længere levetid i forhold til systemer, der kræver manuel smøring, hvilket giver de lave vedligeholdelsesomkostninger. På boxrammen er hængslerne forbundet med stærke vedligeholdelsesfrie rullelejer for forlænget levetid og stabilitet af forbindelsespunkterne, siger produktchefen.

Super-C-tanden kan låses i tre positioner for at tilpasse pickup-vinklen til forskellige forhold. Ved tunge ensilager kan vinklen indstilles mere aggressivt, og til skrøbelige afgrøder kan der vælges en blidere vinkel, Super-C-tand med symmetriske fjedertænder sikrer effektiv opsamling og vending af afgrøden.

- Tænder med samme længde har den ekstra fordel, at belastningen fordeles jævnt på begge tænder. Den er fremstillet af 10 millimeter fjederstål, siger Peder Pranger Rasmussen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.