Storballepressere får kraftig opdatering

Stærkere dele og mulighed for at styre balleslidsk og balleudtræk fra terminalen er blandt ændringerne på New Hollands storballepressere til 2024.

BigBaler 870, 890, 1270 og 1290 med tilnavnene Plus, Density og High Density er varianterne hos New Holland, når det gælder storballepressere. Til 2024 stopper New Holland nye features og stærkere komponenter ned i de gule pressere.

Isoleret set er det på den store 1290 High Density-presser, der sker mest på komfortsiden. Fremover kan du som chauffør nemlig styre balleudtrækket og slidsken direkte fra kabinen. Du kan enten lave et delvist eller fuldt balleudtræk, og i stedet for som tidligere at skulle ud bag presseren for at betjene slidsken via knapper på presseren kan du nu gøre det fra førerhuset via en isobus-terminal eller traktorens AUX-N knapper.

Den nye funktion er ekstraudstyr og kræver også et kamera monteret på presseren af sikkerhedshensyn, oplyser New Holland.

En anden ny feature på 1290 HD er, at du nu kan få presseren til automatisk at låse den bagerste aksel på presseren, når du bakker. Det samme gælder, når presseren er i transporttilstand.

Kraftigere kæder på vej

Til 2024 skifter New Holland ud på en række komponenter på samtlige pressere. New Holland benytter mekanisk træk af rotoren og her har New Holland fået fat i væsentlig kraftigere kæder med hærdede kædestifter.

New Holland har også øget tykkelsen på de yderste rotorskiver på selve rotoren, og samtidig bliver det lettere at smøre lejerne på rotoren, lover koncernen. Blandt ændringerne på 2024-modellerne tæller også stærkere bundplade i forkammeret, forstærket aksel på oppakkeren og et nyt dobbelt svinghjulsleje, som holder svinghjulet.

Efter snart fire års udvikling forventer New Holland også at kunne lancere den endelige udgave at af systemet IntelliSense, der automatisk foretager ændringer, når du kører med presseren i skåret.

- IntelliSense sørger kort fortalt for at give de bedste baller og for at give mest mulig kapacitet ud af presseren, fortæller Tonny H. Grønne fra New Holland og forklarer, at systemet bl.a. kan mærke, om traktoren skal køre lidt til højre eller venstre i skåret for at opnå en mere ens balle eller ændre fremkørselshastigheden i forhold til eksempelvis antal stempelslag.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.