Storlandbrug køber fem Deutz-Fahr til 1000 hektar
Mejnerts Landbrug ved Svebølle

Fem nye Deutz-Fahr traktorer er rullet ind på gårdspladsen hos Mejnerts Landbrug v. Svebølle i Vestsjælland. De skal de næste år levere trækkraften på familiens store økologiske landbrug med egen mølle, salg af økologiske kornprodukter til hele EU, gårdbutik, webshop og mange andre aktiviteter.

Fire traktorer er Deutz-Fahr Agrotron TTV 7250 Warrior. Den sidste er en Deutz-Fahr Agrotron 6180 TTV.

Landbrugsproduktionen finder hovedsageligt sted på fire gårde - Mejnertsgård, Ravnhøj, Ubberupgården og Viskingegården – der sammen med forpagtede og lejede arealer udgør Mejnerts Landbrug. Der drives i alt ca. 1.000 ha med økologisk planteavl med et bredt sædskifte.

Markplanen indeholder mange forskellige afgrøder, men hovedmålet er at producere brødkorn af høj kvalitet til Mejnerts Mølle A/S, der er et topmoderne mølleri med fokus på produktion af økologisk mel af høj kvalitet. Møllen indvejer årligt ca. 15.000 ton økologisk korn.

Mejnerts Landbrug har en større maskinpark til rådighed end så mange andre, og det er ejeren Niels Mejnertsen fuldt bevidst om.

»Vores landbrug har en stor, moderne maskinpark. Det er nødvendigt for altid at kunne følge med og være over opgaverne, når der er brug for det. Rettidighed er utrolig vigtig, når man dyrker økologisk landbrug. Af samme grund bliver der ofte skiftet ud i maskinparken for at følge udviklingen med teknik og nye dyrkningsmetoder,« siger Niels Mejnertsen.

Mejnerts Landbrug netop har fået leveret fire nye Deutz-Fahr Agrotron TTV 7250 Warrior med et udstyrsniveau i den absolutte superklasse og 1 Deutz-Fahr Agrotron 6180 TTV.

Alle traktorerne er udrustet med ISOBUS og Agrosky autostyring i RTK-versionen, som giver en nøjagtighed på +/- 2,5 cm.

»...selvom vi ikke skal sektionere sprøjter osv. som de konventionelle landbrug, er der mange muligheder for at rationalisere vores markdrift og optimere vores ressourceforbrug og registrering. Vi har brug for alle de hjælpemidler vi kan få for at holde vores produktivitet og bundlinje i top,« mener Mejnertsen.

Niels Mejnertsen mener det alvorligt, når han siger, at hele bedriften skal være energineutral. 1.500 m2 solceller producerer årligt 400.000 kW - strøm nok til hele bedriften. Et stort stokerfyr producerer varme, der gennem 1,5 km fjernvarmerør fordeles til møllens tørreri, alle driftsbygninger og beboelser. Det producerer varme via forbrænding af ”frarens” fra møllens renseri og har en kapacitet på hele 170 kW.

»Og så er det min drøm at komme til at køre på biodiesel i nærmeste fremtid,« pointerer Mejnertsen.

Ordren blev givet til Snertinge Maskinforretning. Ejer Lars Pedersen er glad.

»...kunder som Mejnerts Landbrug udfordrer os og tvinger os til at udvikle vores forretning – når kunderne udvikler sig, skal vi følge med og levere de serviceydelser, de har brug for,« siger Lars Pedersen.

Faktaboks

Fakta: Maskinpark

4 stk.  Deutz-Fahr Agrotron 7250 TTV Warrior m. autostyring

1 stk.  Deutz-Fahr Agrotron 6180 TTV m. autostyring

1 stk.  Deutz-Fahr Agrotron 265

2 stk.  Claas mejetærskere – Lexion 670 og 480 m. 30“ skærebord

2 stk.  JLG teleskoplæsser

1 stk. Case rendegraver

1 stk.  8 m Cameleon såmaskine

1 stk. 6 m Kuhn SpeedLine såmaskine

2 stk.  Agrolux plove (7 og 8 furer)

2 stk.  9 m forårsharver  (Väderstad og Kuhn)

2  stk. 21 ton gyllevogne

1 stk. sneglevogn

3 stk. tipvogne

Diverse andre maskiner

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.