Stort maskinmærke var på vej mod ny fremgang i græsmarkerne

Nedgang i salget af maskiner for Pöttinger i nyt årsregnskab.

Den østrigske maskinfabrikant Pöttinger har i de senere år været på en vækstrejse, der bare er vokset og vokset.

I år stopper udviklingen pga. corona, fremgår det af selskabets nye årsregnskab.

Mens omsætningen steg fra 2017/18 til 2018/19, så er den i det seneste regnskab faldet med ca. fire procent til et niveau omkring 2,7 mia. kr. Regnskabsperioden der går fra sommer til sommer, startede ellers stærkt det første halvår, men så satte coronaen som for så mange andre producenter også ind for producenten med ca. 1.900 ansatte.  

Pöttinger bemærker dog, at man stadig har omsat for mere end for to år siden, og at vækstlande som Danmark, Sverige og Belgien og ikke mindst regulærere vækstkanoner som USA og Australien har bedraget til at holde niveauet på et tilfredsstillende niveau.  

Mens familieejede Pöttinger gerne deler tal om salgsudviklingen, så oplyses der ikke om bundlinjetal i selskabets egen kommunikation om årsudviklingen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.