Stortraktor efter lang og sej test: Overvinder startvanskelighederne

I nyt TraktorTech: Case IH sender i øjeblikket en ny generation Optum på markedet. Profi har for TraktorTech testet den hidtidige model over 2.700 timer.

I 2015 præsenterede Case IH Optum-serien, som er storebror til Puma og lillebror til Magnum-modellerne.

For en uge siden præsenterede Case IH nyeste udviklingstrin på modelserien – og netop i de her dage kører de første modeller ind for at blive vist frem for danske landmænd, der i de kommende måneder kan se dem an – og i løbet af ganske få måneder bestille de nye modeller hjem til bedriften.

Men hvordan klarer en 270 hestes traktor sig egentlig fra den snart forrige generation?

I det nye TraktorTech har vi en større Profi-test af en Case IH Optum 270 CVX, der bliver testet over næsten 2.700 timer – primært som trækdyr foran såmaskine og harve.

I testen melder traktorpiloterne sig ligefrem begejstrede for Optums motor. Den sekscylindrede motor fra CNH’s egen motorfabrik, FPT, med en slagvolumen på 6,7 liter er ikke kun kraftfuld, den kører samtidig også stille og økonomisk, lyder dommen. Det noteres, at den har en betydelig mængde brændstof med om bord i form af en 630 liters tank.

Over mange timers kørsel er der dog også forstyrrelser. En SCR-alarm udløser et mekanikerbesøg, på et tidspunkt kunne traktoren ikke starte – dog ikke videre dramatisk udover, at batteriet pludselig var defekt.

I den vigtigere afdeling noteres der en del ros til CNH’s trinløse CVX-transmission – selvom der også er lidt ris til transmissionen.

Løftekraften er der absolut ingen klager på – heller ikke til den velvoksne hydraulikpumpe, der som ekstraudstyr var monteret på traktoren.

Hvis du vil i dybden med testens konklusioner – og ris og ros over flere tusind timer til Case IH’s velvoksne traktormodel, så skal du glæde dig til at modtage TraktorTech i denne uge – eller bestille det via www.landbrugsmedierne.dk.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.