Stortraktor fortsat i spil fra europæisk traktorproducent

Same Deutz-Fahrs efterhånden gamle 11-serie lever stadig i håbet om at komme på markedet. Men andre projekter har større bevågenhed, erkender udviklingsdirektør.

11-serien fra Deutz-fahr har levet et stille liv i snart mange år. Den blev vist på Agritechnica tilbage i 2013, og siden er der sket meget lidt med den 440 heste store traktor.

Projektet er tidligere erklæret dødt, men Same Deutz-Fahrs udviklingsdirektør afslører overfor Landbrugsavisen, at traktoren fortsat lever.

»Det er korrekt, at vi stadig har traktoren i tankerne til en fremtidig lancering. Mange af komponenterne er klar og færdigudviklet, men i øjeblikket har vi andre projekter, vi prioriterer højere«, fortæller Massimo Ribaldone, øverst ansvarlige for SDF Groups udviklingsdivision.

Ikke større

Han tør ikke sige noget om, hvornår vi vil se traktoren igen. Men som det ser ud nu, er der ingen planer om at 11-serien får mere end de oprindelige 440 hestekræfter, der var tiltænkt topmodellen tilbage i 2013.

»I løbet af det næste års tid kommer vi til at tage en række vigtige beslutninger om, hvilke produkter, vi skal satse på i de kommende år. Her indgår 11-serien også«, tilføjer Ribaldone.

Et af de projekter, SDF Group i øjeblikket arbejder med, er udvikling af systemer til at opsamle data til brug for præcisionslandbrug. Blandt andet via konceptet AgriRouter, der tillader forskellige mærker at tale sammen og udveksle data.

»Vi arbejder også med traktorer med firehjulsstyring. I øjeblikket har nogle mindre traktorer, der er i stand til at dreje på alle fire hjul. Den teknologi kan jeg sagtens se komme på vores større traktorer«, siger Massimo Ribaldone.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.