Styrer mod millionbet og tidlig sæsonafslutning
Maskinstationer står til store tab og nogle hårde måneder, når årets grovfoderhøst er kommet alt for let og for hurtigt i hus.

Første slæt var mager.

Andet og tredje slæt var mange steder fraværende.

Når man så har en, to eller måske tre finsnittere til 2-3 mio. kr. i indkøbspris uden nok arbejde, så har du opskriften på en meget dyr sommer.

Maskinstationsejer Torben Kamp, Skamstrup Maskinstastion, er en af mange maskinstationsejere, som står tilbage med store tab inden for kort tid. Han vurderer, at han har mistet mellem 30 og 40 pct. af omsætningen fra årets grovfoderhøst.

»Jeg ønsker ikke at beklage mig. Men det er godt nok træls. For min forretning rykker det én til halvanden mio. kr. på bundlinjen«, siger han og vurderer, at der kommer til at mangle fem af de 50 mio. kr., som han normalt omsætter for.

Foreløbig har tørken ikke sat sig i månedsrapporteringen. Men det kommer snart.

»Vi har måske omsat for det samme i juli måned, da vi har haft travlt med tidlig høst. Når vi kommer en måned længere frem, så har vi mere eller mindre allerede vinterferie. Det her er dælme alvorligt«.

Skærer ned i personalet

LandbrugsAvisen erfarer, at flere maskinstationer har sendt snitterhold hjem og skåret ned i antallet af medarbejdere. Hos Danske Maskinstationer & Entreprenører vurderer agrokonsulent Henning Sjørslev Lyngvig, at der vil være tab hos en række maskinstationer.

»Når flere maskinstationer har oplevet, at der er meget lidt eller intet græs efter første slæt, så får det store konsekvenser for de snittetimer, de kan afregne«, siger han. Mens branchen endnu ikke har overblik over tørkens samlede konsekvenser, så oplever Tjele Maskinstation også, at tørken har bidt hårdt hen over sommeren.

»Der har været meget mindre at lave. Der er steder, hvor vi ikke været, siden vi tog første slæt græs. Det kan dælen dulme godt mærkes«, siger Bjarne Skydt.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.