Svære opgaver men lærerigt: »Det gælder om at holde hovedet koldt«

Opgaverne til dette års lærlingemesterskab er svære, mener deltagerne, hvor flere også er overrasket over indholdet.

Første dag af DBL 2019, Danmarks Bedste Lærling - Landbrugsmaskinmekaniker, er overstået. Dermed har de fire finalister i årets DM overstået to ud af i alt fire opgaver i konkurrencen. En stor mundfuld med overraskelser.

»Jeg havde ikke lige regnet med at småmaskiner var en af opgaverne. Men det har nok været de to mest lærerige timer af mit liv, fortæller Lasse Jensen, den ene af de fire kandidater, da Landbrugsavisen fanger ham efter den første opgave til DBL.

Anden opgave var en Deutz-Fahr traktor med en række problemer, og selvom det var lidt mere normalt maskineri, så var det en krævende opgave, erkender Lasse Jensen, der til daglig arbejder hos Sjørup Group ved Skive.

»Den var meget svær. Jeg havde noget af teorien i orden, men jeg har ikke arbejdet så meget med præcis den type problemer - og jeg har aldrig sat i en Deutz«, tilføjer han efter første konkurrencedag runder af.

Tiden flyver afsted

Og samtlige finalister er enige om én ting: De to timer, der er sat af til hver opgave, flyver afsted.

For mit vedkommende var jeg meget mærket af tidspresset. Så jeg var nødt til at forsøge at holde hovedet koldt for ikke at stresse over opgaverne. Der er så mange del-opgaver i opgaven, så man ikke kan nå alle«, fortæller Nicklas Elkjær, lærling hos Kragmann A/S.

Også for Mads Kristiansen fra Maskincenter Roskilde gik tiden stærkt.

»Tiden går bare rigtig stærk. Og det er første gang, jeg har arbejdet med Deutz-Fahr, så det var noget tidskrævende at skulle lære systemerne at kende,« siger han.

 

Lørdag åben for publikum

I morgen lørdag skal finalisterne så igennem de to sidte opgaver i konkurrencen. DBL starter klokken 10.00 og er åben for interesserede, der kan komme og se deltagerne dyste og se, hvad uddannelsen som landbrugsmaskinmekaniker går ud på.

Foruden DBL køres der også rally på og omkring skolen, foruden fordrag og kåring af Himmerlands fedeste traktor og udstilling af biler og garden-pullere. Adressen er Erhvervsskolerne Aars, Østre Boulevard 10. 9600 Aars.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.