Svensker kopierer dansker – kører til Nordkap på traktor
Det er ved at blive en folkesport at køre tusindvis af km på langfart i en traktor.

Danske Kurt L. Frederiksen fra Vestsjælland gjorde det for et år siden.

Og nu har svenskeren Åke Larsson gjort det samme. Begge kørte i gamle veterantraktorer til Nordkap. Hvor danskeren gjorde det i en gammel Valmet 604 1984, så er turen denne gang tilbagelagt med en traktor indenfor det nordiske stamtræ. Svenskeren kørte nemlig de 7.000 km med en Volvo BM 35 årgang 1954, beretter den svenske landbrugsavis ATL.

Rejsen begyndte 3. juni fra Perstorp hjemme i Skåne og undervejs den 60 dage lange tur, kørte han op til Nordkap og Kirkenes i Norge og så lige hjem igen.

Trods det, at traktoren er 64 år gammel, så var der ikke meget at se til med maskineriet, forlyder det.

På langtur med traktor: Så skete uheldetMaskiner Fredag 28. juli 2017 · 14:07

”Traktoren har kørt som en klokke. Jeg havde lidt reservedele med mig som vandpumpe, køleremmer og pakninger. Det eneste jeg havde behov for at bytte var en toppakning og reparere en punktering på campingvognen”, fortæller han.

Med en fart på 20 km/t var der god tid til at få set naturen og snakket med folk undervejs, beretter han. 

”Når man rejser på denne her måde, så får jeg oplevet meget mere, og snakket med mange flere mennesker, end hvis jeg havde kørt turen i bil”, siger han.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.