Svenskere hiver Volvos fremtidsdrøm hjem fra Jylland og over broen

Traktoren der skulle lanceres i 1980 skal hjem og med på Borgerby-udstillingen til sommer.

Når der bliver Borgerby-udstilling til sommer, så bliver der fokus på særlige Volvo-traktorer.  

Det svenske traktormagasin TraktorPower planlægger nemlig at præsentere otte-ni specielle Volvo traktorer på Borgeby-udstillingen. En af dem bliver Volvos tiltænkte model 2454.

Den er udviklet ud fra en T 700. Traktoren blev aldrig færdigbygget, men denne prototype kørte i mange år på en gård i svenske Närke, fortæller den svenske landbrugsavis. Når traktoren bliver udstillet i Borgerby, så kommer den dog langvejs fra, da den i dag står hos danske Keld Jensen i Nibe.

Der blev fremstillet i alt fire prototyper, hvoraf to af prototyperne blev destrueret, mens to andre overlevede, hvoraf den ene altså er hos Keld Jensen.

Han har navngivet den Volvo 2454, men traktoren nåede aldrig at få et typeskilt eller et egentligt modelnavn. Efterfølgende har han fået den renoveret, så den i dag fremstår næsten som ny.

I vores TraktorTech-regi har Keld Jensen tidligere berettet om traktoren, bl.a. om forfatningen, da han fik den hjem.   

»Traktoren har i modsætning til Volvo 700 hydrauliske bremser og en større motor. Da jeg fik traktoren, virkede bremserne ikke ordentligt, men heldigvis fulgte der en stor kasse med stumper med, da jeg købte traktoren. Så her fandt jeg nogle dele til de hydrauliske bremser,« lød det fra Keld Jensen.

Og nu skal den altså en tur hjem til Sverige.

Relaterede artikler

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.