Svimlende CNH-omsætning: Tæt på 200 mia. kroner
Den store traktor-, maskin- og lastbil-producent løftede omsætningen med syv procent i 2018.

Selskabet bag bl.a. New Holland og Case IH-traktorer, CNH-koncernen, fik løftet omsætningen til svimlende 194,6 mia. kr. i 2018 efter en fremgang på mere end syv procent i året.

Det fremgår af en børsmeddelelse fra CNH Industrial torsdag eftermiddag.

På bundlinjen løfter CNH indtjeningen endnu mere – fra cirka tre mia. kr. året før til ni mia. kr.

Et af områderne hvor CNH-fremgangen er størst er på koncernens hovedområde, landbrugsområdet. Her steg omsætningen med 9,4 procent til i alt 11,7 mia. dollar svarende til ca. 76 mia. kr.  

Næsten lige så stort er CNH’s salg af lastbiler og busser under segmentet commercial vehicles, som endte på godt 11 mia. dollar.

Tjener godt på landbruget

Indtjeningsmæssigt viser tallene, at CNH’s indtjening på landbrugsmaskiner slår en række andre områder i storkoncernen. Driftsresultatet før skat og renter, ebit, ligger på ca. ni procent, mens driftsresultatet på entreprenørudstyr og lastbiler og busser ligger nærmere tre procent, oplyser CNH.

I en gennemgang af udviklingen indenfor landbrugsdelen forklarer CNH også, at det i 2018 lykkedes at hjembringe bedre priser på udstyret.  

”Mest på grund af positiv udvikling på priserne og favorabel udvikling på mængderne i de fleste af vores regioner, delvist modgået af vedvarende investeringer i produktudvikling, som primært har været relateret til præcisionslanbrug og opfyldelse af Stage V emissions regulering”, som CNH formulerer det.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.