Syv forskellige farver: Claas trækker længste strå i stor traktortest

Den bedste mid-spec allround-traktor med 120 hestekræfter og frontlæsser er i øjeblikket Claas Arion 440, konkluderer en stortest af syv forskellige mærker. Men kapløbet er tæt og det grønne valg er ikke altid nummer et, afslører testen, som også har dansk deltagelse.

Der er ganske få point mellem de fire øverste, men Claas Arion 440 CIS Hexashift snupper førstepladsen blandt syv forskellige traktormærker. Det afslører det danske magasin TraktorTech, der i det nyeste nummer har testet syv forskellige traktormodeller med frontlæsser i segmentet omkring 120 hestekræfter.

Igennem adskillige uger har testpiloter fra både Norge, Finland og Holland - og altså Danmark - kørt med traktorerne i marken, på landevej og med intensive frontlæsseropgaver. Samtidig har et finsk testinsitut lavet målinger af effekt- og trækkraft, brændstofforbrug og eksempelvis målinger af kapaciteten på traktorernes trepunktslift.

flere OVERRASKELSER

Målet for testen har været at sætte fokus på en typisk "allround-traktor" med frontlæsser på et mindre eller mellemstort landbrug. Udstyrsmæssigt en såkaldt mid-spec traktor uden avancerede terminaler og gps, men fokus på fornuftig kørekomfort, en god transmission og gode egenskaber med en frontlæsser. 

Modellerne i testen er John Deere 6120M, McCormick X6.420, Claas Arion 440 CIS, Valtra G115 Active, Zetor Forterra HSX 120, New Holland T5.120 DC og MF 5712S.

- Det er altid spændende at have syv forskellige traktormodeller på rad og række, for at se, hvordan mærkerne skiller sig ud fra hinanden. Resultatmæssigt står vi med syv gode traktorer, der ligger tæt i vores 1.000 points store skala. Men men de udmærker sig på forskellige områder, og det er disse forskelligeheder, der kan være med til at påvirke valget, hvis man gerne vil købe ny traktor, fortæller John Christensen, journalist, testpilot og en af ophavsmændene bag den internationale test.

For eksempel er Zetor Forterra HSX 120 den traktor med den klart stærkeste lift i testen, mens Massey Fergusons MF 5712S er den mest retningsstabile traktor på landevejen under tung transport.

Brændstofmæssigt afslører testen også uligeheder´: 

- Motoren skiller sig ud hos Claas, New Holland og McCormick. De kører alle med motor fra FPT, og den viser sig i testen at være mere brændstoføkonomisk end konkurrenterne. 

- Vi har målt brændstofforbruget med eksternt monteret udstyr under effektmålingerne på pto-udtaget og under trækkrafttestene. Alle tre traktorer klarer sig bedre end konkurrenterne i målingerne, hvilket er interessant. Det havde jeg egentlig ikke forventet, uddyber John Christensen.

Vil du læse de første 26 sider med testen i det nye TraktorTech, kan du tegne abonnement her LandbrugsMediernes Fælleslogin eller direkte på tlf. 33 39 47 90. 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.