TBS køber A/S Henry D. Nielsen og skaber en stærk Fendt-base i det midtjyske

TBS har købt A/S Henry D. Nielsen og skabt en massiv platform for Fendt-forhandling i Midtjylland.

Konsolideringen i dansk maskinhandlerbranche fortsætter, og senest har TBS med hovedsæde i Starup nær Grindsted købt alle aktiviteter af maskinforretningen A/S Henry D. Nielsen og overtaget den samlede mandskabsstyrke på 14 mand.

Ved købet forhandler maskinforretningen både Fendt og Massey Ferguson traktorer, men i fremtiden er det Fendt, der spiller hovedrollen, men man fortsætter dog med atservicere Massey Ferguson som MF-servicepartner.

Det skriver parterne i en pressemeddelelse.

Som en logisk konsekvens af handlen ændrer AGCO distrikterne for Fendt og Massey Ferguson.

Hjallerup Maskinforretning overtager den nordlige del af Massey Ferguson distriktet efter Henry D. Nielsen, mens Dansk Maskincenter skal tage sig af den sydlige del.

Samtidigt afgiver Dansk Maskincenter Fendt-forhandlingen i Rimmerhus, Jelling og Toftlund til TBS.

Det resulterer i et landkort, hvor Dansk Maskincenter dækker hele Midt- og Sydjylland med Massey Ferguson, og hvor TBS så varetager Fendt i stort set samme område enten direkte eller via områdeforhandlere.

En god handel

For Lars D. Nielsen, der er 2. generation i ejerfamilien, har det både været en vanskelig og en nem beslutning at sælge forretningen.

”Der er selvfølgelig mange tanker for bundet med at sælge et familieejet firma med 63 års historie, men tiden er til større og mere specialiserede forretningsenheder", siger han.

"Med salget sikrer vi, at de ansatte fortsat har en god arbejdsplads i fremdrift, alle vores kunder er sikret første klasses service, uanset hvad mærke traktor de kører, og vi selv kan se tilbage på et godt liv sommaskinforhandlere, mens vi tager fat på et nyt kapitel af tilværelsen. Salget til TBS er en god løsning for alle”.

Hos TBS er adm. direktør Jan Garder meget tilfreds med købet, som er en vigtig milepæl i firmaets vækststrategi.

”Der har været en konstruktiv dialog mellem os og Lars gennem hele forløbet, og også AGCO har været med  på ideen. Man siger jo, at en god handel er den, hvor alle er tilfredse – så det her er engod handel.”

På det mere forretningsmæssige plan glæderhan sig over at overtage en sund virksomhed i god drift og med en højt kvalificeret gruppe medarbejdere, som han håber vil fortsætte ifirmaet.

Flere af serviceteknikerne er allerede Fendt-specialister, hvilket glæder ham.

”Vi er meget begejstrede over, at vores serviceteam bliver endnu stærkere, for service er blevet et ekstremt vigtigt konkurrenceparameter i branchen”.

Midtjysk Fendt kompetencecenter

Hos TBS er den salgschef Jens Hansen meget tilfreds med udviklingen.

”Vi har et mål om at udvikle os til et full-line kompetencecenter for Fendt! Ikke et ”sted” men en vidtforgrenet og dynamisk organisation, der med kunden i centrum leverer alle Fendt’s produkter, og samtidigt har Danmarks dygtigste serviceteam”.

Serviceopgaverne vil TBS håndtere ved hjælp af et mix af fysiske værksteder og veludrustede servicebiler.

Her får man med værkstedet ved Holstebro et fast holdepunkt i området og endnu flere rullende enheder i marken.

Sælgerne i det nordlige område vil også have base der, men også kunne trække på showroomet i Starup, hvor stort set alle Fendts traktorer, finsnittere, sprøjter og græsredskaber kan ses.

Salgsteamet vil også alle kunne udnytte de mange demomaskiner hos TBS. Allerede nu er demoflåden imponerende med seks traktorer fra 163 – 435 hk, tre Fendt Rogator sprøjter, hvoraf den ene er selvkørende, og Fendts nye græslinje er også ved at være klar til test ude hos kunderne.

Fremtidens forhandler- og servicenet falder på plads

Også hos AGCO er der tilfredshed med handlen.

Her hæfter man sig først og fremmest ved, at alle kunderne er i gode hænder hos dedikerede servicespecialister uanset om de kører Fendt eller Massey Ferguson, men konstaterer også med tilfredshed, at AGCO’s strategiske projekt Route 66 med at opdele de tre brands Fendt, Massey Ferguson og Valtra i tre separate forhandlerkæder stille og roligt bliver gennemført i Danmark

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.