Thorsen lancerer ny redskabsstyring
Thorsen-Teknik har lanceret ImpSteer, som blandt andet skal reducere sidehældspåvirkninger i markarbejdet.

Thorsen-Teknik i Farsø har netop lanceret redskabsstyringen ImpSteer, som skal hjælpe landmændene med at minimere sidehældspåvirkninger i markarbejdet. ImpSteer er udformet som en universalløsning og kan monteres på alle landbrugsredskaber via hjulstyring, diske eller en sideskiftsramme.

Den nye aktive redskabsstyring er udviklet og testet i samarbejde med virksomhedens kunder, hvilket ifølge producenten har udmøntet sig i et brugervenligt og stabilt system. ImpSteer muliggør en mere præcis arbejdsgang, hvor både traktor og redskab styres via RTK-signaler med en afvigelse på kun plus-minus 2,5cm. Den aktive redskabsstyring skal være med til at minimere sidehældspåvirkninger, skævt trækkende redskaber og påvirkninger fra jordens forskellige boniteter via GPS-styring af både traktor og redskab. Systemet betjenes gennem den eksisterende Topcon X23, X25 eller X35 via Isobus, og kunden behøver derfor ikke en ekstra skærm i kabinen.

Thorsen-Teknik i nordjysk samarbejdeMaskiner Torsdag 23. maj 2019 · 10:19

»Præcision er et hot emne, og mange har allerede fået øjnene op for de uanede muligheder i præcisions-udstyr. Vi har tidligere set en tendens til, at landmændene primært har fokuseret på autostyring af traktoren, men det mener vi er en fejl. Sidehæld, redskabsvægt og skævt trækkende redskaber er alle faktorer, som ikke kan styres med almen autostyring, og her er ImpSteer bestemt en god mulighed«, siger indehaver af Thorsen-Teknik, Torben Thorsen.

ImpSteer muliggør en mere effektiv afgrødestyring og minimerer ligeledes stresspåvirkninger af chaufføren. ImpSteer optimerer ligeledes spor-i-spor bearbejdelse af jorden, hvilket ifølge Farsø-virksomheden resulterer i et bedre resultat for landmanden. Den præcise spor-i-spor bearbejdelse af jorden, giver mulighed for mekanisk rensning og lugning og mange andre efterbearbejdelser af afgrøderne.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.