Thorsen-Teknik vil opgradere ældre maskiner
Thorsen-Teknik har opgraderet en ældre AP gyllevogn til at kunne sprede flydende gødning i form af protamylasse fra Karup Kartoffelmelsfabrik.

Hos virksomheden Thorsen-Teknik ser man et stigende potentiale i ældre maskiner eller redskaber, som måske med lidt opdatering kan få et nyt liv. Et godt eksempel er den ældre AP gyllevogn, som man hos Thorsen-Teknik har bygget om, så den kan udbringe flydende gødning i form af protamylasse - et restprodukt fra kartoffelmelproduktionen på Karup Kartoffelmelfabrik.

»Gyllevognen er et eksempel på to parametre, som der fremadrettet skal sættes fokus på, nemlig opgradering og maksimering af levetiden for ældre maskiner og gødningsmæssige fordele ved brug af eftermonteret autostyring. Der ligger et stort potentiale i ældre maskiner«, lyder det fra Emil Terpager Kristensen, salgs- og markedsføringsansvarlig hos Thorsen-Teknik, hvor man ser flere muligheder inden for eftermonteret præcisionsudstyr og dermed opgradering af spredere, sprøjter, såmaskiner og GPS-udstyr.

Gyllevognen har ifølge Thorsen-Teknik fået monteret Apollo Isobus-styring fra Topcon. Apollo muliggør et fleksibelt sprøjtesystem i form af Isobus-opkobling, automatisk sektionsstyring (ASC) og variabel dosering (VRC). Udbringningen af protamylasse sker med autostyring fra Topcon.

Fordelene ved autostyring er bla. at traktoren ikke afviger fra den givne linje, hvilket mindsker overforbrug af gødning i form af overlap. Det er herudover muligt at tilkoble en CropSpec biomassesensor, som måler eventuelle variationer i afgrøderne. Målingerne omdannes til et variabelt tildelingskort, hvilket medfører en højere udnyttelse af gødningen.

Protamylasse er et affaldsprodukt/restprodukt fra kartoffelmelsproduktionen, som er yderst velegnet som koncentreret flydende gødning.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.