Tidligere danskejet frontlæsser-kæmpe får ny ejer

Stolls årlige produktion af 22.000 frontlæssere har nu fået en ny, stor industriel ejer.

Der er nok mange, som husker navnet JF Stoll.

Danske JF opkøbte omkring årtusindskiftet den tyske frontlæsserspecialist Stoll og indlemmede den i JF-gruppen, hvor den op igennem nullerne udgjorde en betydelig del af produktionen og omsætningen.

Senere kom JF i problemer og den tyske maskinfabrik fik igen tysk ejerskab.

I de kommende år skal medarbejderne på Stolls fabrikker til at orientere sig mod den nye tjekkiske ejer Agrostroj, der i slutningen af juli gennemført handlen – som man ifølge en pressemeddelelse havde forberedt og ægget igennem et par år.

Sælgeren er den tysk investeringsgruppe DACH, der gik ind i Stoll i 2013 for at videreudvikle virksomheden med det formål, at ejerskabet skulle skydes videre på et tidspunkt.

Den nye ejer, Lubomír Stoklásek, oplyser selv i pressemeddelelsen fra hans familieejede virksomhed, at han er blandt de 100 rigeste i Tjekket på en lokal Forbes-liste, og at Agrostroj-gruppen er blandt Tjekkiets største industrikoncerner.

Agrostoj fremstiller både maskiner i eget navn og for en række udenlandske maskinproducenter.

Hidtil har tjekkerne omsat for ca. 250 mio. euro, men får med Stoll tilføjet en omsætning på ca. 120 mio. euro og 600 ekstra medarbejdere til de i forvejen ca. 2.700 ansatte i koncernen.  

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.