Tilfreds traktorboss: Vi har ikke tjent bedre i ti år

Den store maskinkoncern CNH Industrial har haft den bedste driftsindtjening i et årti på sine landbrugsmaskiner, siger topchefen.

Trods bump med at få alle dele frem fra underleverandører og massivt stigende priser på råvarer undervejs, så kommer en af verdens største producenter af landbrugsmaskiner ud af 2022 med gode tal.

I et møde med børsanalytikere erklærer topchef Scott Wine hos producenten af bl.a. Case IH og New Holland, CNH Industrial sig da også yderst tilfreds med det forgangne år.

- Alt i alt er jeg yderst tilfreds med AG-teamets præstationer og resultater. I 2022 havde AG(CNH’s landbrugsdivision) et justeret ebit på næsten 2,5 milliarder dollars, hvilket er vores højeste overskud i mere end et årti. Vi udfører vores kundeorienterede strategi, og kunderne har reageret med fortsat efterspørgsel efter vores high-end produkter til priser, der opvejer vores øgede produktionsomkostninger, siger han.

Med andre ord har CNH formået at hæve priserne og effektivisere fabrikkerne i et tempo, hvor man har overvundet stigende regninger fra underleverandørerne.

Hele CNH-koncernen omsatte i 2022 for knap 160 mia. kr. og havde en indtjening på ca. 13,5 mia. kr.

Størstedelen af koncernens omsætning kommer fra landbrugsmaskiner, men CNH producerer også et større antal entreprenørmaskiner i sin egen division.

Tidligere har man kunnet se større omsætningsstørrelser ud for CNH. Sidste år blev koncernen opdelt, da bilsiden Iveco og motorproducenten FPT nu er udskilt fra CNH Industrial.  

Ikke stolt over ventetiden

For det kommende år ser den globale producent nogenlunde optimistisk på fremtiden. Markedet i Europa er en smule påvirket af markotendenserne i økonomien. De brasilianske landmænd forventes igen at blive storkunder, når uroen efter den nye præsident Lulas indtrædelse af dampet af.

- Vi ser, at efterspørgslen efter mindre traktorer er blevet mindre. Jeg tror, at farmerne i Brasilien bare har taget sig en midlertidig pause. Vi tror, at markedet fundamentalt set ser godt ud for os. Verden har brug for landbrugsproduktion, og der kræves maskiner til at udføre den, siger han og oplyser, at hovedmissionen fortsat er at få produceret maskiner så hurtigt som muligt.

- Jeg er ikke stolt over det, men det var et faktum, at vi ikke kunne levere til tiden i det meste af 2022, siger han og vurderer, at så snart CNH åbner ordrebøgerne for fjerde kvartal 2023, så bliver produktionstiderne hurtigt fyldt op.   

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.