Topchef: Problemet er ikke at få solgt det, vi kan producere

Agco-topchef ser pæn efterspørgsel, hvis ellers hans fabrikker kan nå at producere og levere maskinerne.

Selvom corona-krisen i de senere måneder har raseret produktionen i traktorbranchen, så er der også positive momenter set fra de store spillere.

Da Agco tirsdag fremlagde sit kvartalsregnskab for perioden til og med marts, kommenterede han også på efterspørgslen fra landmændene.

Her så Agcos topchef, der i salgsmapperne bl.a. har Fendt, Valtra og Massey Ferguson, en god underliggende efterspørgsel.

“Jeg tror, at vi forhåbentlig er i en position, hvor vi kan sælge det, som vi producerer. Problemet er ikke så meget efterspørgslen. Det er mere de forskellige beslutninger, som regeringer tager globalt uden, at de er koordineret, og i nogle lande endda forskelligt fra region til region. Det gør det vanskeligt at forstå og forudse, hvad det er for en situation, vi producerer i. Men jeg tror, at efterspørgslen basalt set er god nok til, at vi kan få solgt det, vi kan producere,” siger Agcos topchef Martin Richenhagen i forbindelse med et møde med børsanalytikere efter præsentationen af Agcos regnskabstal tirsdag.

 Her fremgik det, at maskinkoncernen kom ud af første kvartal med en nedgang i omsætningen på ca. tre procent i forhold til året før, mens indtjeningen med 450 mio. kr. i perioden lå stabilt på sidste års niveau.

I det nye kvartal har produktionen i april dog været langt mere underdrejet. I april var Agcos produktion af traktorer og maskiner på de europæiske fabrikker faldet med hele 80 pct. i forhold til april sidste år.

Agcos topledelse har i slutningen af marts polstret selskabets likviditet med et nye lån for at have et beredskab på flere mia. kr.  Agcos sædvanlige opkøb af egne aktier er også suspenderet for en tid. Der regnes dog stadig med udbetaling af overskud til aktionærerne.
Om de også får et profitabelt næste kvartal er endnu uvist, lyder det fra Agcos topledelse.

Det oplyses at den store produktionsnedgang i april har givet Agco en svær start, og at der derfor skal indhentes en hel del i maj og juni for at nå break even.  

”Det er et meget stærkt måske”, lyder det fra Richenhagen.   

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.