Trækker i håndbremsen: Borgeby springer over i 2020

Udstillerne har fået besked på, at både plan A og B nu er droppet.

Mange tusind danskere tager hvert år en tur lige på den anden side af Øresundsbroen for at deltage i den svenske landbrugs- og maskinudstilling Borgeby Fältdagar.

Sådan bliver det ikke i år.

Projektleder Anna Larsen oplyser onsdag til LandbrugsAvisen, at udstillingen springer over i år på grund af corona-krisen.

”Det er en rigtig trist beslutning, men i samråd med vores partnere er vi kommet frem til, at det er den nødvendige beslutning”, siger hun.

Oprindelig havde Borgeby også en plan B, hvor en ny termin kunne være i september. Men den vedvarende usikkerhed om, hvordan situationen udvikler sig har gjort, at udstillingen, som arrangeres af rådgivningsselskabet HIR Skåne, helt udgår i 2020.

Mens Danmark har et forsamlingsforbud for mere end 10 personer i øjeblikket, så har svært siden 29. marts haft forbud mod forsamlinger på over 50 personer.

Den danske regerings beslutning forleden om at forbyde store arrrangementer op til og hen over sommeren har også påvirket beslutningen i Sverige, da udstillingen i stor stil og også henvender sig til danske, svenske og finske landmænd.

Med aflysningen af Borgeby er der i den grad lukket ned for udstillinger i år i Danmark og Danmarks nærområde efter, at dyrskuerne i de senere dage også er aflyst fra en kant af. 

Borgeby samler hvert år omkring 20.000 mennesker over to dage i det fri på udstillingsarealerne nord for Malmø. De besøgende kommer bl.a. for at se på nye maskiner, markparceller og demonstrationer direkte i marken. 30. juni til 1. juli 2021 får de efter planen igen.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.