Traktor-producent sætter ny rekord for salg
Claas har stabilt salg og indtjening trods markant svagere marked for landbrugsmaskiner.

Den tyske landbrugsmaskinkoncern Claas har i indeværende år været i stand til at hæve sin omsætning til 3.823 mio. euro (28,5 mia. kr.). Fremgangen, som er på 15 mio euro (112 mio. kr.) er skabt trods et markant svagere marked for maskiner end året før.

Med en indtjening før skat på 158 mio. euro (1,15 mia. kr) hæver Claas samtidig indtjeningen i forhold til året før, som var på 155 mio. euro.

"Vi er glade for at have været i stand til at modstå den aktuelle svaghed i markedet, hvilket skyldes vores internationale struktur og brede produkt portefølje," siger Lothar Kriszun, som er talsmand for Claas executive board.

Som forklaring på fremgangen angives to-cifrede vækstrater på markeder uden for Europa, især i Syd- og Nordamerika har Claas vundet terræn.
Koncernen har øget antallet af medarbejdere fra 11.407 sidste år til 11.535 i år.

Claas forudser et fald i verdensmarkedet for landbrugsmaskiner på cirka 20 pct. i forhold til året før som følge af faldende produktpriser. Samtidig har relativt nye maskinflåder i en række lande negativ effekt på maskinsalget.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.