Traktordemo næste uge ved randzoneretssag

Bæredygtigt Landbrug arrangerer traktordemonstration næste uge.

Traktorerne bliver flittigt brugt i markerne for tiden, men næste uge får de endnu en opgave: At køre i demonstration gennem Holstebro.

Det er Bæredygtigt Landbrug, der sideløbende med randzone-retssagen mod landmand Povl Blak Bojer arrangerer traktordemonstration.

Retsmøderne finder sted onsdag d. 15. og torsdag d. 16. april. Traktordemonstrationen vil finde sted onsdag morgen.

Under sloganet ’Ejendomsretten er ukrænkelig – Grundloven gælder også på landet’ vil landmænd på traktorer køre fra oplandet og ind til Holstebro, hvor optoget ender på parkeringspladsen ved Gråkjær Arena. Rundt i byens gader vil lokale landmænd i løbet af dagen tale med beboerne og uddele lokale landbrugsprodukter.

Povl Blak Bojer nægter at anerkende gyldigheden af randzoneretssagen og har derfor ligesom nogle andre landmænd ikke undladt at dyrke i ni meter fra vandløb. Han anser det for at være ulovlig ekspropriation.

Anklagemyndigheden har derfor tiltalt ham for brud på lovgivningen. Hans sag anses som prøvesag, inden andre landmænd eventuelt også vil blive indkaldt til retsmøder.

Emneord randzoner

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.