Traktormærkes vovestykke landet i Danmark

Massey Ferguson 8S byder på store ændringer. Nu er den første traktor kommet til Danmark.

Massey Ferguson har fået det første eksemplar af den nye MF 8S-serie til landet. I løbet af den næste måneds tid vil yderligere 10 enheder følge trop - alle demotraktorer, der skal ud til forhandlere rundt om i landet og vises frem.

For der er tale om lidt af en nyhed. Ikke alene er traktoren udviklet fra et blankt stykke papir, designet er væsentlig anderledes end vi er vant til. Ganske modigt af MF og lidt af et vovestykke vil nogen sikkert mene. Men det er ganske bevist, fortæller Bo Moisen, produktspecialist for MF hos Agco Danmark.

"Vi har ikke bare ændret et klistermærke. Med 8S har vi tænkt ud ad boksen og udviklet med en traktor, vi mener rammer visionerne for fremtidens traktor. Ikke bare set på, hvad andre gør", siger Bo Moisen og tilføjer, at den nye traktor vil udvikle sig løbende over de næste år.

Ny brugerflade samlet i armlæn

8S har en række ændringer i forhold til MF 7700, som den afløser. Én ting er designet, en anden er hele betjeningen og layout i kabinen. På 8S er alt stort set samlet i højre armlænskonsol, der også byder på et nyt kørehåndtag med en række funktioner integreret. Blandt andet et scroll-hjul, hvor du som bruger kan regulere såvel de forud-programmerede hastigheder som den maksimalt tilladte kørselshastighed. 

Ved at holde en knap nede foran på kørehåndtaget og samtidig bruge scroll-hjulet kan du også låse transmissionen fast i ét af de fire gruppegear, der nu har fået syv powershift i hver gruppe takket være den videreudviklede Dyna-6 transmission, som nu - ganske indlysende - hedder Dyna-7.

"Men transmissionen er meget mere end et ekstra gear. Den er langt mere intelligent end tidligere, hvor for eksempel autoskifte-funktionen blot skiftede ved bestemte motoromdrejninger og belastning på motoren. Nu tager den en lang række forskellige parametre med - blandt andet førerens input under kørslen", uddyber Bo Moisen.

Han tilføjer, at Dyna-7 og en anden og ligeledes helt transmission, Dyna E-Power, i langt højere grad er tiltænkt til at skulle køres i auto-mode.

"Ved at lade traktoren styre gearvalg og omdrejninger læner vi os meget op ad at køre i en traktor med trinløs transmission. Selve betjeningen vil også være 100 pct. identisk med en trinløs traktor".

De første eksemplarer af MF 8S er alle med Dyna-7 transmissionen, men i løbet af de næste måneder er det planen, at få enheder hjem med Dyna E-Power. Sidstnævnte ligner faktisk Dyna-7, men den skiller sig ud ved at benytte dobbeltkoblingsteknologi til skift af gruppegearene. 

Serien består af fire modeller fra 205 til 265 heste ved maksimal effekt, og LandbrugsAvisen har prøvekørt topmodellen MF 8S.265. Læs mere i weekendens udgave af LandbrugsAvisen.

 

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.