Traktorsalget fortsætter nedad

Salget ventes fortsat at falde år for år.

Salget af traktorer bliver i år markant lavere end i fjor, fastslog formand Jens-Aage Jensen på Dansk Maskinhandlerforenings generalforsamling fredag. Og nedgangen ventes at fortsætte.

»Frem til og med oktober er der registreret 1.561 nye traktorer, hvilket sammenlignet med samme periode sidste år er et fald på 313 stk. svarende til 16,7 procent, » sagde han.

»I november-december sidste år solgte vi usædvanligt mange traktorer, og det forventer ingen gentaget i år«, fortsatte han. »Forskellen ender dermed med at blive langt større«.

Brancheforeningen har sammen med formændene for de enkelte mærket foretaget et estimat over salget de kommende år. Salget ventes fortsat at falde år for år til 1600 i 2018, hvilket er en del under de 2.000, der årligt skal sælges for at have balance på markedet. Mejetærskersalget ventes tilsvarende at være på 200 om året frem til 2018, hvilket svarer til behovet.

Den samlede omsætning hos medlemmerne udgjorde i 2013 9,6 mia. kr. mod 8,6 mia. kr. i 2012. Forretningerne beskæftiger i alt 3.435 ansatte, et svagt fald i forhold til 2013. Den gennemsnitlige maskinhandel har 22 ansatte.

Emneord traktorstatistik

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.