Traktorsalget kom ok igennem juli
Holder niveau med juli sidste år, mens hele året ellers har været præget af nedgang.

Opdateret kl. 11.30

Med tørkens indtræden har der været ventet nervøst på de nye tal for indregistreringer af traktorer rundt omkring.
Men det går faktisk lige ud i forhold til sidste år.

115 traktorer er der blevet indregistreret, viser de ferske tal fra ND Data.

Det er Case IH, der topper statistikken med 28 modeller, skarpt forfulgt af New Holland med 25 styk, John Deere med 23 indregistreringer, når man ser på traktorer fra og med 33 KW og opefter.

Dermed tager de tre mærker en meget stor del af markedet. I feltet derefter kommer Fendt med 11 indregistreringer, Valtra med 11, mens Claas og Massey Ferguson må nøjes med henholdsvis syv og seks styk. Deutz-Fahr fik indregistreret fire styk.

Hos Case IH glæder marketingmanager Morten Jørgensen sig over den gode tendens i juli for Case IH. 

”Vi er stolte af denne måneds førsteplads. Selvom at det kun er én måned, så viser det en positiv trend for os, hvor vi hele året har lukket hullet til de to mærker i toppen. Vi sælger godt af hele vores bredde program, og at det ikke kun er enkelte modeller vi og vores forhandlere har fokus på”, siger han.

Faldet med 20 pct. i år

Traktorbranchens juli kommer tiltrængt efter et år, hvor indregisteringerne  er faldet næsten 20 pct. Til og med juli er der nemlig indregistreret 189 færre enheder i forhold til samme periode sidste år.

Totalantallet lander i år på 787 pr. 31. juli mod 976 sidste år.

Dermed kan det stadig mærkes i branchen, at der blev indregistreret ekstra mange traktorer i slutningen af sidste år i forbindelse med nye EU-regler for traktorerne. 

Et mærke som Massey Ferguson mærker tendensen ekstra hårdt. Indtil august har mærket indregistreret 46 traktorer i år mod 115 styk sidste år i perioden.  

En af de rigtig store forhandlere, Hjallerup Maskinforretning, valgte eksempelvis at ingregistrere 17 traktorer i december, så de var sikre på, at de lige pludselig ikke stod og ikke måtte bruges i Danmark. Salget af disse traktorer i år tæller dermed ikke i statistikken for i år.

Salgsdirektør Kurt Harbo siger derfor, at tallene for mærket vil bedre sig i løbet af andet halvår.

"Jeg sagde dengang, at vi ikke tør stå med de traktorer uden at gøre det. Jeg tror, at Agcos (reelle) tal er dobbelt så gode, som dem du læser. Det skal gerne normalisere sig i andet halvår", siger han.  

Indregisteringerne fra 1. januar-31.juli:

 

 • John Deere 196 styk og hver fjerde traktor.
 • New Holland 172 styk og knap 22 pct.
 • Case IH 135 og 17 pct.
 • Fendt 74 styk og 9 pct.
 • Valtra 68 styk og knap 9 pct.
 • Claas 55 styk og 7 pct.
 • Massey Ferguson 46 styk og knap 6 pct.
 • Deutz-Fahr 24 styk og 3 pct.
 • Zetor: 4 styk. og 0,5 pct.
 • Kubota: 4 styk og 0,5 pct.
 • Holder 2 styk.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.